![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 141 Pomógł: 7 Dołączył: 22.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam problem i nie wiem jak z tego wybrnąć ;D
Otóż tak pobieram ruską strone za pomaca file_get_contents() i zapisuje do zmiennej $web i pozniej chce wyciągną pewny cąg z tej strony który pasuje do jakiegoś wzoru np. no i własnie chodzi o te ruskie znaczki moge je zapisać jako encje Kod слово no których tu akurat wstawić nie mogę bo zamienia na znaki ;pale Kod с л о в о jakoś dało rade ;Dtak tylko jak teraz napisać regexp dla tych encji żeby je interpretowało jako literka a nie jakiś ciąg znaków |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 142 Pomógł: 32 Dołączył: 21.08.2008 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A takie coś nie zadziała
Kod preg_match('/\w*(слово)\w*/iu',$str); ? Oczywiście plik skryptu powinien być zapisany z kodowaniem UTF-8 Ten post edytował jasin 3.11.2010, 15:55:53 -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 141 Pomógł: 7 Dołączył: 22.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no właśnie nie bardzo :/
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Ok, jaka jest zawartość tamtej strony? Kodowanie właściwe i wymuszone?
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.07.2025 - 01:46 |