![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 7 Dołączył: 22.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam taki problem mianowicie z tego co wiem funkcja ImagePng powinna mi zapisać obrazek lecz niestety tego nie robi...
Mam taki kod:
I on nie wyświetla obrazka ani go nie zapisuje... A gdy mam taki kod:
To obrazek jest wyświetlany ale nigdzie się nie zapisuje... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 133 Pomógł: 6 Dołączył: 26.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Powinieneś nam pokazać funkcje INSERT jeśli takową posiadasz a jeśli nie to będziesz musiał ją samemu stworzyć.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 7 Dołączył: 22.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A co ma piernik do wiatraka? Z tego co się nauczyłem przez te kilka miesięcy to INSERT służy do dodawania rekordów do bazy danych a ten skrypt z bazą danych ma tylko to wspólnego że pobiera z niej dane...
Odświeżam gdyż temat zniknął z pierwszej strony a nadal nie znam rozwiązania |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 222 Pomógł: 34 Dołączył: 3.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
moze i glupie pytanie zadam ale czy katalog ma odpowiednie uprawnienia ?
-------------------- Always look on the bright side of life ;-)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 3 Dołączył: 8.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 695 Pomógł: 65 Dołączył: 27.07.2009 Skąd: Y Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
spróboj do zapisuj użyć: move_uploaded_file
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Co ma piernik do wiatraka?
A do tematu: na innym serwerze jest to samo? -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Połączenie Gynio i Erixa pomogło ale czemu nie działało na localhoscie? Z tego co kojarzę nigdy nie musiałem ustawiać tam chmodów... I nawet za bardzo nie wiem jak.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 675 Pomógł: 286 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm, niech zgadnę, bo png przyjmuje jako quality wartości od 0 do 9?
![]() Ten post edytował Pawel_W 3.11.2010, 21:24:49 |
|
|
![]()
|
|
No ale nawet z tym nie działa na localhoscie :<
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 133 Pomógł: 6 Dołączył: 26.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Połączenie Gynio i Erixa pomogło ale czemu nie działało na localhoscie? Z tego co kojarzę nigdy nie musiałem ustawiać tam chmodów... I nawet za bardzo nie wiem jak. Osobiście używam do FTP TotalComandera tam jak już wskażesz folder w który wykonujesz upload następnie wybierzesz opcje Pliki->Zmiana Atrybutów->a tutaj chmod zmieniasz.Myślę że inne programy FTP mają podobne funkcje. Co do INSERT myślałem że po uploadzie adres obrazka wrzucasz do bazy ja tak bynajmniej robię ![]() Ten post edytował Soulast 3.11.2010, 21:34:06 |
|
|
![]()
|
|
Odświeżam bo temat poszedł na drugą stronę a nadal problem nie został rozwiązany w 100%
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Zacznij może od porównania tego, co Ci wypluwa phpinfo na obu serwerach.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 19:46 |