![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 0 Dołączył: 20.08.2008 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Jestem w trakcie przepisywania Acl tak by plugin w preDispach tylko sprawdzał uprawnienia a lista była trzymana w configach. Wszytsko pięknie, stworzyłem plik acl.php w katalogu configs, przypisałem go do zmiennej w _initAcl w bottstrapie ale nie moge go przekazac w argumencie konstruktora do pluginu.
var_dump zmiennej z acl pokazuje prawidłowo że jest to obiekt Zend_Acl ale gdy odpalam stronę dostaje błąd że do konstruktora Pluginu nie został żaden parametr przekazany ![]() /configs/acl.php
Plugin
-------------------- Folio :: Blog |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 4.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Include nie require:
Kod $this->_acl = include APPLICATION_PATH . '/configs/acl.php';
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 0 Dołączył: 20.08.2008 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To nic nie zmienia przecież, cały plik jest poprawnie ładowany do $_acl, problem w tym że konstruktor pluginu go kompletnie ignoruje
-------------------- Folio :: Blog |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 4.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Racja:/ Zawsze odczytywanie zmiennych z pliku robiłem przez include i szczerze powiedziawszy nie wiedziałem, że da się tak samo zrobić przez require:P. Także nie czytając nawet dokładnie Twojego postu to pierwsze co wpadło mi do głowy. Poza tym require w Twoim kodzie nie zauważyłem nic dziwnego/niepoprawnego. Przetestowałem go nawet u siebie i wszystko działa w porządku. To musi być jakiś głupi błąd, którego po prostu nie widzimy;)
Polecam zapoznać się z: - forum polskiej społeczności ZF - http://zend-framework.pl/forum/viewtopic.php?pid=7719 - wideo blogiem z gotowymi przykładami do pobrania - http://alex-tech-adventures.com/developmen...th-zendacl.html P.S Wywala Ci taki błąd: Kod Catchable fatal error: Argument 1 passed to My_Plugin_Acl::__construct() must be an instance of Zend_Acl, null given, called in... ? Ten post edytował Deallas 31.10.2010, 19:55:40 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.07.2025 - 04:32 |