![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 6.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, napotkałem się z dziwnym problemem, otóż chcę nadać linkowi klasę i za bardo nie wiem jak zbudować tą składnie, link wygląda tak:
I teraz chcę aby on (link o klasie link1) po najechaniu (hover) miał inne parametry niż cała reszta, dla których ten parametr został zdefiniowany i nie wiem jak powinna wyglądać składnia bo próbowałem tak: Kod ... ul li a:hover { ... } ul li a.link1:hover { ... } ... i tak: Kod ... ul li a:hover { ... } ul li a:hover.link1 { ... } ... no ale niestety żaden nie działa, chociaż ten pierwszy sposób wydaje mi się "na chłopski rozum" poprawny. Z góry dzięki za pomoc. Ten post edytował VishOne 30.10.2010, 15:23:01 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 748 Pomógł: 388 Dołączył: 21.08.2009 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pierwszy jest poprawny jeżeli coś nie działa to gdzie indziej leży problem
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokaż więcej kodu.
-------------------- Google knows the answer...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 159 Pomógł: 43 Dołączył: 8.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oczywiście te znaczniki <li>...</li> są wewnątrz znacznika <ul></ul> ![]() btw. 1 sposób jest poprawny |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.07.2025 - 12:47 |