![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 184 Pomógł: 0 Dołączył: 11.01.2010 Skąd: Nowa Dęba Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam, mam taki kod do wrzucania plików na serwer...
myślicie, że jest bezpieczny? może macie lepiej napisane? -------------------- zpodziemia.pl - największa baza dobrych nielegali w POLSCE!
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 24.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
o jakim bezpieczeństwie piszesz? o co konkretnie Ci chodzi?
-------------------- Tutoriale Maya
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 184 Pomógł: 0 Dołączył: 11.01.2010 Skąd: Nowa Dęba Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zeby nie dalo sie wrzucic jakiegos pliku niby z rozszerzeniem mp3 a to np. jakis 'trojan'
-------------------- zpodziemia.pl - największa baza dobrych nielegali w POLSCE!
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 566 Pomógł: 35 Dołączył: 21.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zeby nie dalo sie wrzucic jakiegos pliku niby z rozszerzeniem mp3 a to np. jakis 'trojan' * Sprawdzaj mimetype * Sprawdzaj nagłówek pliku mp3 Nie chce mi się używać za ciebie google - gotowcy jest multum ![]() Wysil sie a doradzimy. -------------------- flexiCMS v2 [|||||||+--] 75% done
|
|
|
![]()
|
|
czyli ten kod jest w miarę bezpieczny i nikt raczej nie wrzuci mi przez niego coś brzydkiego?
![]() -------------------- zpodziemia.pl - największa baza dobrych nielegali w POLSCE!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spokojnie, wrzuci Ci choćby skrypt php odpowiednio modyfikując nagłówki. ;]
mime_content_type - tak jak pisał kolega, sprawdzaj po stronie serwera a nie to co dostajesz od użytkownika. -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
napisałem coś takiego. jak wrzucam plik jpg to wywala błąd.. a jak mam plik nazwa.jpg, zmienię rozszerzenia na nazwa.mp3 to normalnie przechodzi;/ a nie powinno bo niby wpisalem to mime audio/mpeg. hhmm? -------------------- zpodziemia.pl - największa baza dobrych nielegali w POLSCE!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
napisałem coś takiego. jak wrzucam plik jpg to wywala błąd.. a jak mam plik nazwa.jpg, zmienię rozszerzenia na nazwa.mp3 to normalnie przechodzi;/ a nie powinno bo niby wpisalem to mime audio/mpeg. hhmm? Potrafisz czytać? Przestudiuj mojego posta... -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
|
|
![]()
|
|
potrafie.. tylko nie bardzo rozumiem jak to zrobić :/
pewnie trzeba cos takiego:
dobrze mysle? -------------------- zpodziemia.pl - największa baza dobrych nielegali w POLSCE!
|
|
|
![]()
|
|
Tak jak coś ^ Ciężko jest sprawdzić samemu? Zobaczyć przykłady? Poczytać komentarze? Ten post edytował fifi209 1.11.2010, 16:30:32 -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
|
|
![]()
|
|
cos takiego? -------------------- zpodziemia.pl - największa baza dobrych nielegali w POLSCE!
|
|
|
![]()
|
|
konkretniej jako parametr podajesz:
Czyli:
-------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
|
|
![]()
|
|
sprawdzam sobie przykladowy plik mp3 i wywala mi text/plain i dalej mi 'prawdziwych' plikow nie chce przepuszczac i czy sprawdzam jpg, png czy jakis inny to pokazuje text/plain ;/ Ten post edytował slawo 2.11.2010, 20:33:05 -------------------- zpodziemia.pl - największa baza dobrych nielegali w POLSCE!
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 14:38 |