![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 12.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Próbuję zrobić licznik odświeżeń strony, ale mi nie wychodzi, mam taki kod:
Wzoruję się na kodzie przykładu z http://pl.wikibooks.org/wiki/PHP/Sesje W przedostatniej linii otrzymuję błąd , co jest źle? Trochę zmieniłem.
Tylko dlaczego zawsze otrzymuję 2? Wychodzi na to że , jest zawsze true, tylko czemu? Ten post edytował wald3k 25.10.2010, 18:29:54 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 283 Pomógł: 34 Dołączył: 21.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W drugim parametrze podajesz co ma zwracać metoda jeśli 'licznik' jest pusty (np. nie był wcześniej zdefiniowany), wobec tego jeśli ustawiasz w nim true - oczywistym jest, że metoda zawsze będzie zwracać jakąś prawdę.
Ten post edytował nmts 25.10.2010, 18:49:41 -------------------- Free Web Tools - narzędzia dla programistów, webdeveloperów i specjalistów seo...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 12.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jak próbuję tak
to ciągle 1 otrzymuję. ![]() ++$a Preinkrementacja Zwiększa $a o jeden, a następnie zwraca $a. $a++ Postinkrementacja Zwraca $a, a następnie zwiększa $a o jeden. Cytat W drugim parametrze podajesz co ma zwracać metoda jeśli 'licznik' jest pusty (np. nie był wcześniej zdefiniowany), wobec tego jeśli ustawiasz w nim true - oczywistym jest, że metoda zawsze będzie zwracać jakąś prawdę. A więc zmieniłem drugi parametr z true na 0 i działa. Ten post edytował wald3k 25.10.2010, 19:46:25 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 19:33 |