![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 148 Pomógł: 2 Dołączył: 4.08.2009 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Na start powiem że z java scriptem nie mam zbyt dobrych kontaktów.
Otóż mam kod do BBCODE, i chciał bym żeby funkcja POBIERAŁA kolor z jakiejś palety i zapisywała ją jako zmienną, jednak ja już mam problem przy pobraniu zmiennej ^^ A właściwie przy wyświetleniu komunikatu. Chciał bym żeby wyglądało to tak jak ze zdjęcia, lub może tak jak tu na forum? (Cała pierwsza linia, czcionki rozmiar i kolory? Już sam nie wiem.) Tak to by miało wyglądać ![]() Tak wygląda ![]() A taki jest kod tej funkcji? Procedury? W każdym bądź razie odpowiada za kolor.
Czy jest to do zrobienia? Z góry dzięki, i proszę o pomoc. Ten post edytował KrzysiekKCN 24.10.2010, 12:55:18 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Osobiście używam color picker (mootools)
nie pamiętam czy to dokładnie będzie hex, ja używam rgb. -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 148 Pomógł: 2 Dołączył: 4.08.2009 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możliwe że coś źle robię, ale nie działa.
W pliku add.php (tutaj mam formularz i te całe bbcody) wczytałem ten mooRainbow.js i mooRainbow.css a w skrypcie bbcode mam: i jeszcze Kod mooTools wogole blokuje funkcje mojego BBCODU.
i jeszcze jeden problem, bo wyczytałem że pętla for działa na tej samej zasadzie co w C++, więc do tworzenia wykazu mam taki kod:
a jedyne co wyświetla to: <ul> COS TUTAJ </ul> ------------------------------------------ Dodam jedynie że kod:
Odpowiada za wykonanie zmiany koloru po kliknięciu przycisku, który zdefiniowany jest tak:
Więc wszelkie akcje muszą być przeprowadzone właśnie w jednym wyborze case. Paleta kolorów musi otwierać się i zamykać w tym przycisku. Znalazłem jeszcze takie coś, tylko nie wiem czy da się to dodać do skryptu: COLOR PICKER. Mój formularz wygląda następująco: P.S. BBeditor ma już w sobie Mootools. na teraz, więcej nie wymyśle. Życzę dobranoc Ten post edytował KrzysiekKCN 24.10.2010, 00:46:38 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten kolor picker który znalazłeś, to w czystym JS.
Wrzuć całość na jsfiddle.org i pokaż jak działa skrypt łatwiej będzie Ci pomóc. -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
Bardzo przepraszam za nękanie forumowiczów.
Wklejam kod którym odczytałem zwykły bbcod z podanego wcześniej skryptu. ![]() Ten post edytował KrzysiekKCN 24.10.2010, 21:42:29 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.07.2025 - 06:02 |