![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 5.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich, mam bardzo słabe mniemanie na temat php. Od razu zaznaczę że próbowałem znaleźć odpowiedź ale pojawiały mi się tylko skomplikowane polecenia.
Otóż mam pytanie, tworze własną stronę i chciałbym iframe zastąpić php. Słyszałem że jest to prosty kod ale znajduje tylko skrypty dotyczące dzieleń strony na połówki itp. a naprawdę jestem z tego ciemny. A więc chodzi mi o taki skrypt, dołączony do zwykłej strony w htmlu (rozszeżenie .php): Główny div pobiera informacje ( coś w stylu newsow) z pliku html i wyświetla go na stronie. Przy kliknięciu w hyperlink inny plik z zewnątrz się wczytuje. Jednym słowem iframe w php jak to zrobić? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 695 Pomógł: 65 Dołączył: 27.07.2009 Skąd: Y Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
robisz sobie szablon a w miejscu ktore chcesz aby było przeładowywane dajesz :
<?php @$strona=$_GET['str']; if (file_exists(''.$strona.'.php')) include(''.$strona.'.php'); else include('start.php'); ?> dodam tylko że link w takiej postaci bedzie : index.php?str=podstrona |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 5.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
<?php
@$strona=$_GET['str']; if (file_exists(''.$strona.'.php')) include(''.$strona.'.php'); else include('start.php'); ?> Wszystko działa jednak gdy klikam w link : "<a href="index.php?str=podstrony/najgorsze.php">Najgorze</a>" W głownym okienku nie pokazuje sie zawartosc najgorsze.php Jak to zmienić? Ten post edytował Sixaa 21.10.2010, 17:33:08 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 213 Pomógł: 10 Dołączył: 7.01.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
poczytaj choc podstawy
przychodzisz na forum i oczekujesz gotowca nawet go dostales, ale nie potrafisz sobie z nim poradzic nie mowie, ze kazdy powinien sobie z nim poradzic, ale to co Ty zrobiles z tym adresem swiadczy o tym, ze jestes ...no.. |
|
|
![]()
|
|
Nabijaj posty, nabijaj
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 695 Pomógł: 65 Dołączył: 27.07.2009 Skąd: Y Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a co mu z nabijania postow
![]() |
|
|
![]()
|
|
Dziękuję serdecznie
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 11:43 |