![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 27.05.2010 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam problem z ucinaniem tekstu po określonej liczbie znaków. Jeżeli ostatnią literą jest jakiś polski znak typu ż,ź,ó,ę to pokazuje krzak: � co zrobiłem nie tak? kod:
a wywołuję w ten sposób:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 389 Pomógł: 69 Dołączył: 26.04.2010 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Piata linijka kodu:
zamiast strlen() -> mb_strlen(); -------------------- Nie chce "Pomógł", aktualna ilość (69) w pełni mnie satysfakcjonuje :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 27.05.2010 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nadal krzak :/
tylko przy jednym rekordzie tak jest - kończy się literą "ż" w innym przykładowo też się kończy na "ż" a krzaka nie ma? Ten post edytował maverick22 12.10.2010, 13:47:01 |
|
|
![]()
|
|
przecież zmieniłem ale to nic nie dało? jakbyś nie zauważył ktoś wyżej mi to podpowiedział, a Ty tak jakbyś próbował nabić sobie posta...
mniejsza z tym, problem rozwiązany to przez tinymce, wpakował mi się div do textarea - wyrzuciłem i jest ok ale dzięki dla 1 pana za podpowiedź |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.07.2025 - 07:17 |