![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Administrator serwera Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 909 Pomógł: 0 Dołączył: 12.08.2003 Skąd: /var/www/wroclaw.php Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ludzie
![]() Od tej pory TruckMMCache dla windows będzie dostępny w wersji skompilowanej pod adresem: http://ftp.idn.net.pl/mmcache/ Nazewnictwo plików: TurckLoader246.436.dll - loader w wersji 2.4.6 dla php 4.3.6 mmcache246.436.dll - kompletny MMCache w wersji 2.4.6 dla php 4.3.6 Postaram się jak najszybciej dawać tam kolejne wersje do pobrania... Najprawdopodobniej niedługo przygotuję małą stronkę z opisem instalacji w/w udogodnienia... hieh... może nawet jakiś artykulik skrobnę... ![]() Zapraszam do ściągania i życzę wydajnego cache'owania... ![]() -------------------- Powrót do przeszłości :)
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Polecam skontaktowac sie z autorami tego narzedzia. Wtewdy moze umieszcza u siebie wersje na windowsa.
P.S. Skontaktuj sie z It's me to moze wrzucili bysmy to na php.pl i tam mozna by to rozwijac. Edit: jak wyglada sprawa praw przy udostepnianiu tego w takeij formie ? I jeszcze jedno: udostepnianie tego typu programow skompilowanych na nielegalnym VStudio jest naruszeniem prawa. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 569 Pomógł: 0 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pytanie, jak by wygladala sprawa z kompilacja mmcache dla php5rc - dev
![]() Ewentualnie moglbys przedstawic maly tutorial jak kompilowac samemu ? Jako ze maly ze mnie hardcore to juz nie uzywalm php4 i mam problem ze znalezieniem czegos dla siebie, a tak to moze bede mial jakies wieksze mozliwosci. Z gory dzieki -------------------- Warsztat: Linux: PHP, MySQL, Apache, NetBeans, C++, Qt-Creator
Użytkownik, słowo którego specjaliści IT używają, gdy chcą powiedzieć idiota Zarządzaj swoim budżetem domowym |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator serwera Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 909 Pomógł: 0 Dołączył: 12.08.2003 Skąd: /var/www/wroclaw.php Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sama kompilacja to sprawa skopiowania 2 plików w dodatkowe miejsca, otworzenie projektu w kompilatorze i kliknięcie F7... Dlatego sobie poradziłem
![]() Co do nielegalności... Prawdę mówiąc nie mam zielonego pojęcia jak rozpracować tą sprawę... Ogólnie mogę się zająć kompilowaniem tych plików, It's me może je wrzucać na php.pl, a oficjalnie będzie się podawać, że pliki zostały znalezione gdzieś w szarych zakamarkach sieci... ![]() Cytat Pytanie, jak by wygladala sprawa z kompilacja mmcache dla php5rc - dev Podajesz mi adres z kąd mogę pobrać źródła, ja je pobieram, kompiluję i przesyłam na PW info gdzie jest archiwum z gotowcami... (pełna konspira ![]() Cytat Polecam skontaktowac sie z autorami tego narzedzia. Wtewdy moze umieszcza u siebie wersje na windowsa. Jako, że nie jestem pewien, co do legalności... narazie temat nie opuszcza tego topicu...
Cytat nielegalnym VStudio Czyżby to, że zamieściłem ten post akuratnie w niedzielę po południu jest tak zdradliwy ![]() Cytat Zastanawiam się, czy w związku z powstałymi wątpliwościami licencyjnymi nie przenieść tematu na forum, które nie jest ogólno dostępne...
-------------------- Powrót do przeszłości :)
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja mam VS z MSDNAA, czyli do konca studiow moge go legalnie uzywac. Moze bede mogl wiec legalnie pomoc?
![]() -------------------- Brak czasu :/
|
|
|
![]()
|
|
hehehe szkoda, że dopiero teraz się tym chwalisz... była cała masa tematów poświęcona kompilacji TMMC dla windowsa...
-------------------- Powrót do przeszłości :)
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 548 Pomógł: 2 Dołączył: 19.07.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam ...
Cytat Ludzie !!!
Od tej pory TruckMMCache dla windows będzie dostępny w wersji skompilowanej pod adresem: hmm ... albo mam cos z oczami albo mmcache jest dostepny na windowsa na stronie sf.net ... http://sourceforge.net/project/showfiles.p...ackage_id=68348 sciagnac dodac wpis do php.ini i dziala ... zadnych problemow .... na sf sa dostepne kompilacje dla php od 4.1.0 do 5.0.0 b2 wlacznie wiec zastanawiam sie skad ten post ... pozdrawiam -------------------- Computer games don't affect kids; I mean if <span style="font-weight: bold;">Pac Man</span> affected us as kids,we would all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
|
|
|
![]()
|
|
Dla php w wersji 4 ostatnia działająca kompilacja jest dla: 4.3.4 a z tego co się orientuję, to najnowszą jest 4.3.6
Poza tym... Przez ile czasu było 4.3.5? A do tej pory nie ma TMMC dla tej wersji pow windowsa... Jako, że u mnie na serwerze staram się mieć zawsze najnowszą wersję PHP4 byłem nieco zdenerwowany, że nie mogę skorzystać z TMMC dla w/w wersji... -------------------- Powrót do przeszłości :)
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 548 Pomógł: 2 Dołączył: 19.07.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam ...
aha ... bo z twojego postu wynikalo ze niema zadnej wersji i ze jest kapa straszna .... cya -------------------- Computer games don't affect kids; I mean if <span style="font-weight: bold;">Pac Man</span> affected us as kids,we would all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
|
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 569 Pomógł: 0 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wyszlo nowe php5 tak tez udalo mi sie wyszukac ludzi ktorzy tworza komplilacje mm cache dla windowsa. Jako ze pod windowsem sa z tym problemy, pare osob podjelo sie kompilacji nowych wersji, czasami takze wersji CVS
forum - to jest temat gdzie ludzi podaja swoje pliki, na 2 stronie znajdziecie plik dla php5 i dla php4.3.8 chyba. Jesli kogos to interesuje, to naprawde warto. Wlasnie przetestowalem i dziala ![]() -------------------- Warsztat: Linux: PHP, MySQL, Apache, NetBeans, C++, Qt-Creator
Użytkownik, słowo którego specjaliści IT używają, gdy chcą powiedzieć idiota Zarządzaj swoim budżetem domowym |
|
|
![]()
|
|
Czy ktoś z Was kompilował już Truck MMCache pod linuxem?
W instrukcji dostępnej na stronie "producenta" dostępna jest co prawda instrukcja kompilacji TMMC, ale w pakiecie źródeł nie ma niestety pliku "configure", który jest do kompilacji nie zbędny... przynajmniej z moją wiedzą, która zbyt duża w sprawach linux'a nie jest... Pomożecie ? P.S. W systemie CVS plik również nie jest dostępny... -------------------- Powrót do przeszłości :)
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bo go trzeba utworzyc za pomoca phpize. Wchodzisz do katalogu ze zrodlami i odpalasz `phpize` (powinienes miec jesli kompilowales php ze zrodel)
-------------------- Brak czasu :/
|
|
|
![]()
|
|
dzieki za pomoc... akuratnie dzisiaj w nocy mam zamiar się zabrać za kompilację źródełek, to będzie akurat
![]() Zobaczymy jak wyjdzie... napisze w tym poście (jako aktualizacja) czy mi wyszło ![]() -------------------- Powrót do przeszłości :)
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 21:12 |