![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 29.09.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam umieściłem na stronce następujący kod
w pliku kontakt.html:
natomiast plik wyslij.php wygląda następująco
i wszystko działa email dochodzi jak należy z tym że wyświetla się informacja email został wysłany i biała strona a chciałbym aby powracało na strone z formularzem automatycznie ale nie za bardzo wiem jak to mam teraz zrobić PS. z góry dziękuję za pomoc Ten post edytował shogunzmc 29.09.2010, 11:19:42 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Uzyj header i przekieruj po np. 5 sekundach spowrotem na swoj formularz
http://pl.php.net/manual/pl/function.header.php Cytat Several times this one is asked on the net but an answer could not be found in the docs on php.net ...
If you want to redirect an user and tell him he will be redirected, e. g. "You will be redirected in about 5 secs. If not, click here." you cannot use header( 'Location: ...' ) as you can't sent any output before the headers are sent. So, either you have to use the HTML meta refresh thingy or you use the following: <?php header( "refresh:5;url=wherever.php" ); echo 'You\'ll be redirected in about 5 secs. If not, click <a href="wherever.php">here</a>.'; ?> Hth someone -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 29.09.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
gdzie dokładnie mam użyć tej funkcji w którym miejscu mam ją wpisać ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
mogles sprobowac dac to w 3 losowych miejsach i podzielic się swoimi spostrzezeniami. Nie boj, jak dasz w zlym miejscu to nic nie wybuchnie
![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
ale czy to ma być w pliku wyślij.pl czy kontakt.html bo chyba w wyslij
|
|
|
![]()
|
|
No oczywiscie ze w wyslij. Przeciez stamtąd chcesz przekierować
![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Dodaje to na końcu i za każdym razem wywala mi błąd
|
|
|
![]()
|
|
super, teraz napisz jaki to błąd.
Jesli to header cos tam to uzyj wyszukiwarki bo problem byl poruszany milion razy. I nie na koncu a zaraz po wyslaniu ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
tak to zamieściłęm
<?php if (!nick || !mail || !temat || !tresc) { echo "Nie uzupelniles wszystkich rubryk."; exit; } $charset = 'Windows-1250'; $wiadomosc = "Imie: ".$_POST['nick']." e- mail: ".$_POST['mail']." Tresc: ".$_POST['tresc']." "; $tematyka = "Formularz kontaktowy".$temat; mail ("xxx@o2.pl", $tematyka, $wiadomosc ); header( "refresh:5;url=kontakt.hyml" ); echo "<script type=\"text/javascript\">window.alert('Wiadomość zostala wyslana');</script>"; ?> i mam taki błąd window.alert('Wiadomo�ć zostala wyslana');"; ?> |
|
|
![]()
|
|
ale to zaden blad tylko Twoj komunikat
![]() kontakt.hyml chyba kontakt.html uzywaj bbcode -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
poprawiłem ale nadal to samo
![]() ![]() sorka za bb |
|
|
![]()
|
|
pewnie header ci nie dziala bo idą jakieś rzeczy wczesniej do przeglądarki. A nie widzisz bledu bo masz wylaczone wyswietlanie wszystkich bledów. Włacz je. Tu masz napisane jak to zrobic
Temat: Jak poprawnie zada pytanie Przy okazji zobaczysz pare innych bledów które masz na samym początku skryptu w IF ![]() Co do bledu z header szukaj na forum pod hasłem: headers already sent - bylo milion razy -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
nospor a nie da się tego kodu wrzucić do pliku html żeby nie rozdzielać tego w 2 pliki tylko w jeden
![]() |
|
|
![]()
|
|
alez mozesz. Tylko nie php do html a html do php
![]() Cały swoj formularz wstaw w echo 'TUTAJ FORM'; i po sprawie ![]() Od biedy możesz też w pliku php wyjsc z php (?>) i pisac w html -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 16:04 |