![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 223 Pomógł: 0 Dołączył: 13.01.2003 Skąd: 3rd ball of mud behind a big ball of burning gas Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem z wyśrodkowaniem strony. Z pozoru banalne a jednak utkwiłem... Tag <center> w XHTML 1.1 jest już niedostępny. Próbowałem go zastąpić dając na samym początku div'a z definicja css'ową
Kod text-align: center jednak bez powodzenia.
Moje pytanie: czego użyć jako alternatywy do <center> w taki sposób, żeby strona się centrował'a we wszystkich przeglądarkach. Niektóre metody, które próbowałem żeby wyrównać strone dawały rezultaty pod IE jednak pod Mozilla strona wysrodkowala sie wyłącznie wtedy kiedy użyłem wspomnianego tagu <center>. Zaproponowana przez Was definicja / metoda musi być zgodna z validatorem XHTML i CSS (to chyba oczywiste jednak chcę uniknać niepotrzebnych postów). Pozdrawiam. -------------------- It's Time to Join the PLD Linux Generation!
<? while (!$success) { $try++; } ?> |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 701 Pomógł: 0 Dołączył: 26.06.2002 Skąd: Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
temat byl juz na tym forum: http://forum.php.pl/viewtopic.php?t=11615
[xml:1:bdfed0cc3c] margin-left: auto; margin-right: auto; [/xml:1:bdfed0cc3c] -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 223 Pomógł: 0 Dołączył: 13.01.2003 Skąd: 3rd ball of mud behind a big ball of burning gas Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat temat byl juz na tym forum:http://forum.php.pl/viewtopic.php?t=11615
Aha faktycznie. Jednak rozwiązanie mnie satysfakcjonuje. Zrobionie: Kod <div style="margin-left; auto; margin-right: auto">
nie rozwiązuje sprawy (wogóle strona się nie centruje). Zastosowałem więc tabelkę: Kod <table class="main" cellpadding="0" cellspacing="0"><tr><td> i w css'ie deklarację:
Kod table.main {
margin-left: auto; margin-right: auto; } Jednak czy nie ma jeszcze jakieś innej bardziej estetyczniejszej metody? Pozdrawiam. -------------------- It's Time to Join the PLD Linux Generation!
<? while (!$success) { $try++; } ?> |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 701 Pomógł: 0 Dołączył: 26.06.2002 Skąd: Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm.. musisz pokombinowac z div'ami - tez zawsze mialem problem z tym. musisz jednak pamietac, ze dla glupich przegladarek tj. IE stosujemy takze deklaracje
[xml:1:05aa0ee705]text-align: center;[/xml:1:05aa0ee705] -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 18:30 |