![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 12.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam zadeklarowaną funkcje w javie otwierającą nowe okno ale z poziomu Php nie umiem się do niej dostać funkcja nazywa się nowe_okno i pobiera kilka atrybutów, ale mi szczególnie zależy na zmiennej opis którą pobieram z bazy
Ten post edytował danielk32 17.08.2010, 11:39:26 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 748 Pomógł: 388 Dołączył: 21.08.2009 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie analizowałem Twojego kodu, ale jeżeli chcesz zmienne wyciągnąć z bazy danych i wstawić je do funkcji javascript (JAVA to NIE Javascript), to możesz przypisać wyciągnięte wartości z bazy do zmiennych i zrobić coś takiego:
Ten post edytował tehaha 17.08.2010, 11:25:06 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 654 Pomógł: 121 Dołączył: 27.10.2007 Skąd: Poznań, Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam zadeklarowaną funkcje w javie otwierającą nowe okno ale z poziomu Php nie umiem się do niej dostać funkcja nazywa się nowe_okno i pobiera kilka atrybutów, ale mi szczególnie zależy na zmiennej opis którą pobieram z bazy
Sprawdź to: Kod <td width=\"8%\">".zajawka($result['opis'], 200)." <a href="" onclick="nowe_okno('','Pełny opis','całkowity opis lub zdjęcie');"> [więcej]</a></td> Pozdrawiam Ten post edytował askone 17.08.2010, 11:28:49 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 12.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wyskakuje taki błąd:
i próbowałem coś takiego
nadal lipa Ten post edytował danielk32 17.08.2010, 11:40:41 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 186 Pomógł: 13 Dołączył: 7.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
![]() -------------------- www.dapi.net.pl - Wiele technologii, jedna pasja.
|
|
|
![]()
|
|
Nie działa wyskakuje: Kod Parse error: syntax error, unexpected T_STRING, expecting ',' or ';' in /srv/home/y81390yb/public_html/zbiory2/historia/szukaj.php on line 122 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 186 Pomógł: 13 Dołączył: 7.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
<? php echo $result['opis']; ?>
![]() -------------------- www.dapi.net.pl - Wiele technologii, jedna pasja.
|
|
|
![]()
|
|
Znowu błąd
Kod Parse error: syntax error, unexpected T_STRING, expecting ',' or ';' in /srv/home/y81390yb/public_html/zbiory2/historia/szukaj.php on line 122
nie działa ale przy:
jest hiperłącze ale okno się nie pokazuje Działa już wystarczyło zrobić coś takiego:
ale nie wszystkie karty wyświetla nie wiem czemu |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 654 Pomógł: 121 Dołączył: 27.10.2007 Skąd: Poznań, Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz może to gdzieś online?? Ciekawi mnie dlaczego robisz to poprzez nowe okno, document.write itp. Na obecnym etapie rozwoju sieci chyba lepiej zastosować jquery oraz jquery-ui...
Pomyśl o tym ![]() ps. A na koniec propozycja byś nie generował kodu html przez php. Zamiast robić echo "jakiś kod html" zrób po prostu czysty kod html i tylko atrybuty dynamiczne wstaw z pomocą php - unikniesz problemów z escape'waniem tekstów no i nie nabędziesz złych nawyków ![]() ps2. No i css.... Nie rób formatowania w html'u tylko wyrzuć to do pliku css... Pozdrawiam Ten post edytował askone 17.08.2010, 13:16:24 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Niestety używam Quick.Cms i to on mi sporo rzeczy narzuca, przyszedłem do pracy i dostałem stronę do moderacji a teraz ją poprawiam, adres strony to http://mzch.pl a baza w której grzebie to http://mzch.pl/zbiory2/historia/index.html
dzięki za radę Kolejna sprawa, pobieram ze zmiennej ".$result['opis']." ciąg znaków i co któraś karta nie działa bo w ciągu znaków występuje "" i mi rozbija wszystko jak można sobie z tym poradzić? |
|
|
![]()
|
|
Niestety używam Quick.Cms i to on mi sporo rzeczy narzuca, przyszedłem do pracy i dostałem stronę do moderacji a teraz ją poprawiam, adres strony to http://mzch.pl a baza w której grzebie to http://mzch.pl/zbiory2/historia/index.html dzięki za radę Nie dziwię się, że ją poprawiasz... ![]() edit: Cytat Kolejna sprawa, pobieram ze zmiennej ".$result['opis']." ciąg znaków i co któraś karta nie działa bo w ciągu znaków występuje "" i mi rozbija wszystko jak można sobie z tym poradzić? Przeczytaj o stripslashes oraz o addslashes Ten post edytował askone 17.08.2010, 13:31:25 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Kolejna sprawa, pobieram ze zmiennej ".$result['opis']." ciąg znaków i co któraś karta nie działa bo w ciągu znaków występuje "" i mi rozbija wszystko jak można sobie z tym poradzić?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 10:36 |