![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 255 Pomógł: 0 Dołączył: 23.06.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Przykładowy fragment na którym się wywala:
Chodzi konkretnie o "if ($_POST['tytul'])" po tym się wywala, ale jak zmienie na: if (isset($_POST['tytul']))" to już jest ok. Ogólnie móglbym wszystko pozmieniać w ten sposób ale to bardzo rozbudowany skrypt. Chciałem zapytać czy jest jakiś sposób, żeby skonfigurować tak serwer (linux), żeby jednak ten skrypt działał w takiej postaci bo jak mowie na home.pl działa bez zarzutu a na moim serwerze w w/w momentach po prostu skrypt chodzi, chodzi i chodzi ale nic się nie dzieje, nie wywala błędu tylko się jakby zapętla. O co tutaj chodzi i jak to można obejść żeby nie trzeba było przebudowywać całego skryptu ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 782 Pomógł: 153 Dołączył: 21.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie jest to zbyt dobre rozwiązanie ale możesz spróbować napisać funkcję która będzie inicjalizowała indeks 'tytul' tablicy z parametrem false przed rozpoczęciem przetwarzania danych.
-------------------- Już mi się ani wiedzieć, ani tym bardziej myśleć nie chce.
[Think different]! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 255 Pomógł: 0 Dołączył: 23.06.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Ale to nie tyko o tytul chodzi.
Jakoś musi się dać to zrobić skoro na home wszystko smiga tylko nie wiem o jakie ustawienia php moze chodzic ? Dalej się z tym zmagam i nic. Pewnie trzeba zmienić jakieś parametry w php.ini tylko jakie ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 229 Pomógł: 34 Dołączył: 7.12.2008 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Problem jest w niezainicjowanej wcześniej zmiennej. Ogólnie nie jest do dobra praktyka i powinieneś albo inicjować zmienne (co w przypadku $_POST jest nielogiczne) albo sprawdzac przez isset.
Ale jeżeli już tak bardzo Ci zależy na niechlujnym kodowaniu od samego początku to możesz zmienić w php.ini wartość error_reporting na: Pozdro |
|
|
![]()
|
|
Teraz zauważyłem, że problem leży po stronie cURL:
Patent jest taki, że cURL na serwerze działa prawidłowo, ale jak podam adres pewnej domeny, to mieli i mieli i po około minucie dostaję: bool(false) Ten sam skrypt odpalony na komputerze domowym (inne ip) dla w/w domeny działa idealnie! Czyli w takim razie wychodziłoby na to, że ta domena robi bana na IP serwera z którego próbuję się połączyć ? Dobrze myślę ![]() Trochę to dziwne, gdyż nigdy nie łączyłem się z tego serwera z tą domeną wcześniej, poza tym nie jest to popularna strona, więc skąd miałby być ten ban. Czy można jakoś sprawdzić czy dana strona blokuje dane IP? Wiadomo w domu mogę sobie sprawdzić stronę na kilku kompach różnych ip i widzę różnicę, ale jak sprawdzić czy serwer ma bana ? A może to jeszcze coś innego ![]() Ten post edytował mefistofeles 16.08.2010, 06:43:18 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 15:45 |