![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 22.08.2009 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, chciałbym wiedzieć czy jest możliwość wysłania danych z formularza metodą post na dwie różne strony (wypełniamy formularz i jeden przycisk ma przesłać dane na stronę1.php a drugi przycisk na stronę2.php).
Coś na takiej zasadzie: Wiem, że tak napisać nie mogę ale czy da się osiągnąć taki efekt? Potrzebuję to do składania zamówienia w sklepie internetowym (który właśnie piszę). Jak klient wypełni dane na stronie2 to może mieć ochotę przejść na stronę3 lub poprawić dane ze strony1 (nie tracąc tego co wpisał na stronie2). W tej chwili działa mi to tak, że na stronę3 przesyła a cofając się traci to co miał w obecnym formularzu. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 331 Pomógł: 30 Dołączył: 11.11.2008 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zapisuj dane w sesji i nie będziesz miał problemu z ich utratą.
ewentualnie dodaj drugi przycisk do drugiego formularza z samymi polami hidden i przed wysłaniem kopiuj JS'em odpowiednie wartości -------------------- http://www.piotr94.net21.pl/ - wykonanie stron i serwisów internetowych
Jeśli moje wypowiedzi były dla Ciebie pomocne, kliknij "Pomógł" i odwdzięcz się ;) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 22.08.2009 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pierwsze rozwiązanie nie pomoże mi, żeby zapisać do sesji też muszę kliknąć przycisk. Z tą utratą chodzi tylko o to, że mogę zapisać je klikając jeden przycisk, a co z drugim? Drugi pomysł dobry, tylko że JS słabo znam.
W jaki sposób mogę zapisać te dane do sesji? action="..." w form mnie ogranicza bo mogę przesłać dane tylko do jednego pliku, z sesją tak samo, dopiero jak kliknę przycisk mogę uruchomić kod, który zapisze dane do sesji (chyba że jest inna możliwość). Sprawa wygląda tak: http://www.car-lack.pl/sklepik/przedmioty....;nazwa=moniczka dodaj coś do koszyka -> zarejestruj się -> zaloguj -> koszyk -> złóż zamówienie (wybierz opcję z fakturą) i w pliku płatnosc2.php ma być możliwość wrócenia na poprzednią stronę bez utraty danych dopiero co wpisanych (w tej chwili są wysyłane na stronę płatnosc3.php) Ten post edytował Blackmoore 13.08.2010, 17:29:42 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 486 Pomógł: 101 Dołączył: 27.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie wiem czy Ci to pomoże, ale możesz zrobić na jednej stronie includując ją..
raczej złe, ale jeśli chodzi o sesje możesz spróbować tak jeśli klikniemy w pierwszy etap dodajemy sesję
w pliku gdzie ma być wstecz
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 97 Pomógł: 20 Dołączył: 18.12.2007 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdź to:
plik jeden.php:
plik dwa.php:
plik trzy.php:
plik:zarzadca.php:
Nagłówki HTML pominąłem celowo, żeby oszczędzić miejsce. U mnie to działa. O coś w tym stylu Ci się rozchodziło? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 178 Pomógł: 51 Dołączył: 7.01.2009 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Do zarzadca.php powinieneś dać ob_start inaczej header raczej nie będzie działał.
-------------------- Sklep
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 97 Pomógł: 20 Dołączył: 18.12.2007 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Do zarzadca.php powinieneś dać ob_start inaczej header raczej nie będzie działał. A jednak działa... Przecież nie wysyłam żadnych danych do przeglądarki przed użyciem header. Ten post edytował glh 13.08.2010, 19:59:07 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
@gorden, @glh, dzięki, powinno zadziałać. Efekt będzie taki jak chciałem.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 16:16 |