![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 27.04.2006 Skąd: Lubawka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Sprawa wygląda następująco... Chcę zrobić skrypt powiedzmy tresc.php i pobierać go z różnych stron poprzez php. Jak jednak wiedzieć która strona go pobiera, nie wysyłając do niego żadnych zmiennych? próbowałem zrobić to poprzez $_SERVER['http_referer'] ale nie działa. Kto ma jakiś pomysł? Zaznaczam że istotnym elementem jest nie tylko adres strony powiedzmy nazwa.pl ale też wszystko co się znajduje za nim, a więc nazwa.pl/strona1.php?tresc=20 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 27.04.2006 Skąd: Lubawka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Odpaliłem to na localhoście... wszystko ładnie, tyle że wszystko tyczy się pliku tresc.php a nie ma nic dotyczącego strony z której pobieram plik (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) nie da rady tego obejść?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jest za to informacja w REMOTE_ADDR jakie IP zasysa dane, a w przypadku serwera (raczej) nie jest to zmienne ip.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 18.09.2025 - 17:37 |