![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 31.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam problem z implementacją UTF-8/HTML do tego skryptu ponizej. Probowalem wiele sposobow, pare mixow ze zwyklymi formularzami (ktore dzialaja prawidlowo) ale niestety bez skutku. Gdzies robie jakis blad.
Skrypt ten przez cron'a co jakis czas wysyla raport na emaila o zblizajacych sie zadaniach. Funkcjonuje prawidlowo, ale te krzaki mnie przerazaja - zero polskich znakow. Ma ktos jakis pomysl? Z gory dzieki.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 135 Pomógł: 158 Dołączył: 19.03.2009 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dodać zaraz po połączeniu z bazą danych sposób kodowania polskich znaków .
Lub z tego skorzystaj http://forum.php.pl/Wyszukiwarka.html?cx=p...;sa=Szukaj#1168 Ten post edytował krzysztof_kf 31.07.2010, 20:51:45 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 31.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokombinowalem i mam cos takiego:
Z tym powyzszym skryptem mam polskie znaki, ale bez wyników z bazy, bo odpowiada za to parametr: $importance Jak go probuje dodac, czyli: email w ogole nie dochodzi. Z kolei wiadomo ze jak nie dodam $headers, to nici z polskich znakow. Utknalem.... jak to przekombinowac? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 135 Pomógł: 158 Dołączył: 19.03.2009 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Zamienilem i dalej glucho, email milczy.
Bez '@' z przodu tez probowalem, i mamy wtedy: Warning: mail() expects at most 5 parameters, 7 given in... ![]() |
|
|
![]()
|
|
Hmmm robisz to na localhost ? masz skonfigurowanego klienta pocztowego .
|
|
|
![]()
|
|
Tak, na localhost. Klient skonfigurowany poprawnie, bo jak tylko wyrzuce $headers i dam za to "$importance", to dane dochodza - tylko bez poprawnego kodowania. Jak z kolei zrobie na odwrot, to email dochodzi z polskimi znakami - ale bez danych z bazy. A jak dam wszystkie 5 elementow: mail ( $to, $subject, $message, $importance, $headers ); to na skrzynke w ogole nic dochodzi.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 17:20 |