![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 27.04.2006 Skąd: Lubawka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Sam nie jestem w stanie tego napisać ani nie mogę znaleźć czegoś takiego. Tak jak w temacie, potrzebuję funkcji/kodu/klasy na to, że po włożeniu do niej adresu strony poda mi ilość linków wychodzących. Ma może ktoś kod na coś takiego albo wie jak to napisać? -------------------- techme.pl <-- Portal dla e-użytkowników Gry Online <-- Najlepsze gry Forum Dyskusyjne <-- dyskutuj razem z nami Gry Flash <-- darmowa rozrywka Porównywarka cen hostingu <-- szukasz taniego hostingu?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 331 Pomógł: 30 Dołączył: 11.11.2008 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wiem jak to napisać, wystarczy użyć file_get_contents i odpowiednich wyrażeń regularnych
-------------------- http://www.piotr94.net21.pl/ - wykonanie stron i serwisów internetowych
Jeśli moje wypowiedzi były dla Ciebie pomocne, kliknij "Pomógł" i odwdzięcz się ;) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W trzech krokach:
1. Pobierasz treść strony (cURL, file_get_contents) 2. Wyrażeniem regularnym pobierasz wszystkie linki 3. Te zaczynające się od domeny danej strony (lub bez żadnej) traktujesz jako wewnętrzne, pozostałe jako zewnętrzne. Możesz również pokusić się o takie wyrażenie, które od razu wybierze tylko zewnętrzne linki -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 27.04.2006 Skąd: Lubawka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w teorii wydaje się to proste, ale jeśli chodzi właśnie o wyrażenia regularne.. to jestem totalnym laikiem. Byłbym wielce wdzięczny gdyby ktoś je napisał... dla mnie to godziny nerwów a dla niektórych z Was to góra 2 minuty
-------------------- techme.pl <-- Portal dla e-użytkowników Gry Online <-- Najlepsze gry Forum Dyskusyjne <-- dyskutuj razem z nami Gry Flash <-- darmowa rozrywka Porównywarka cen hostingu <-- szukasz taniego hostingu?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 782 Pomógł: 153 Dołączył: 21.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ja bym chciał żeby ludzie nauczyli się korzystać z forum. Niestety to tylko chciejstwo. Obrób sobie ten kod.
-------------------- Już mi się ani wiedzieć, ani tym bardziej myśleć nie chce.
[Think different]! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 19:29 |