![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 873 Pomógł: 25 Dołączył: 24.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chcę do MC dodać dźwięk gdy najeżdzam na niego. Dla testu zrobiłem listenera na CLICK
plik wav jest w bibliotece. Oczywiście nie działa. Do tego samego MC mam już przypisaną akcję na ROLL_OVER i tam mam zwykły goAndPlay. Czy mogę dodać to bez problemu przed np. goAndPlay() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Przeciez URLRequest nie odwoluje sie do obiektu w bibliotece tylko bedzie probowal go sciagnac z podanej sciezki.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 873 Pomógł: 25 Dołączył: 24.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no tak wiem, próbowałem i tego i nie kosi też.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
W takim razie istnieje duże prawdopodobieństwo, że podałeś złą scieżke do pliku.wav
Aczkolwiek zrób sobie trace czy wywoływana jest funkcja playSound. Dodatkowo sprawdz czy dzwiek jest załadowany (test bytesLoaded albo podpiąć zdarzenie COMPLETE dla soundBtn) -------------------- |
|
|
![]()
|
|
niby ok, jak zagrać dźwiękiem z biblioteki?
|
|
|
![]()
|
|
Musisz ją podlinkować "Export to ActionScript" dac np nazwa "DzwiekZBiblioteki";
W kodzie as
Reszta taka sama. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
włożyłem jakiegoś wava do biblioteki daje prawym myszy na łączenie i zaznaczam Export do Action Script i odznaczam by pakował to do 1szej klatki.
wypełniam pole class jakąs nazwa np. MyFavSong [js] import flash.events.MouseEvent; import flash.media.Sound; movie.addEventListener(MouseEvent.CLICK, kcFkn); function kcFkn(event:MouseEvent):void { var mySound:Sound = new MyFavSong(); mySound.play(); } [/js] nie kosi... dostaję 1180: Call to a possibly undefined method MyFavSong. ale gdy powróce do łączenie i zaznacze check EXPORTUJ DO 1SZEJ KLATKI to chodzi. Ten post edytował john_doe 28.07.2010, 16:53:38 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 16:57 |