![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 16.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, napisałem następujący skrypt logowania:
index.html index2.php
I teraz mam pewien problem. Gdy wchodzę od razu do index2.php to strona mi działa normalnie zamiast pokazać: "Przepraszamy, nie masz uprawnień do przeglądania tej strony.". Czyli to logowanie nie do końca działa, a nawet w ogóle nie działa. Siedzę już nad tym kilka godzin i nigdzie nie widzę błędu. Na każdej podstronie mam warunek sprawdzający czy użytkownik jest zalogowany:
To też nie działa (wchodzę od razu na podstronę bez logowania) mimo tego, że w pliku index2.php ustawiłem $_SESSION['authuser'] na 1. Z góry dzięki za pomoc ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie potrzebnie na początku ustawiasz sesję na 0, a poza tym po co przypisujesz zmienne po sprawdzeniu w bazie? Dodatkowo sprawdź co wyświetla sesja.
Skoro ustawiasz w index2.php sesje na zero na początku to jak chcesz ją później zmienić? Zapętlasz to sobie i dlatego nie możesz się zalogować. Ten post edytował !*! 26.07.2010, 16:46:23 -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 309 Pomógł: 56 Dołączył: 3.11.2006 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie powinno być tak?
i dodaj to po ustawieniu 1;
I napisz co pokazuje po zalogowaniu. Ten post edytował muk4 26.07.2010, 16:52:38 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 16.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skoro ustawiasz w index2.php sesje na zero na początku to jak chcesz ją później zmienić? Sprawdzam to przez porównanie loginu i hasła z bazy danych z danymi wpisanymi w index. Jeżeli się zgadzają to ustawiam na 1. Dzięki muk4, działa ![]() Teraz tylko został problem z tą sesją. @muk4: Pokazało: Zalogowanyarray(1) { ["authuser"]=> int(1) } Ten post edytował Bryla 26.07.2010, 16:57:29 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 309 Pomógł: 56 Dołączył: 3.11.2006 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Popatrz na ten kod może Ci się przyda.
Nie ustawiaj sesji na 0 bo nie ma to sensu. Ustaw sesję na 1 gdy login i hasło się zgadzają, ale nie przypisuj ich do zmiennych, zrób to bezpośrednio przy odczycie z bazy (patrz link wyżej). I jak sprawdzisz sesję czy jest inna niż 1, jeśli nie, to ją zniszcz. -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
Już działa, dzięki panowie
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 20:29 |