![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 105 Pomógł: 3 Dołączył: 12.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam problem z usnięciem linijki z pliku txt, która zaczyna się zmienną (linijka może miec dowolny numer w pliku) i króta musi być usuwana po spełnieniu warunków.
Napisałem to tak:
i w teorii $zero po zwiększeniu powinno przyjmować numer odpowiedni dla każdego login z sql (bo równocześnie z tworzeniem adnotacji w pliku robi się też wpis w sql w dokładnie tej samej kolejności), jednak rzeczywistość jest różna od teorii i usuwa mi każdy wpis z pliku (plik pozostawia czysty) lub po prostu nei robi nic choć powinno usuwać tylko wpisy, których czas zapisany w sql w formie strtotime np. X dni temu+14dni jest mniejszy bądź równy obecnemu czasowi. zapis w pliku wygląda tak: Kod "tester" // Expires on """08-08-2010 23:17:39"""[UserEnd] gdzie tester to login a data po Expires on to dokładna data kiedy wykona się wyżej wymieniony skrypt usunięcia tej linijki (przynajmniej w teorii). Skrypt będzie się wczytywac automatycznie co godzinę automatycznie (w czym ktoś mi pomógł już na tym forum) i potrzeba mi tylko wiedzieć jak usunąć wpis w pliku gdzie dla użytkownika o loginie tester wybiła godzina ze zmiennej $pol['endate'] i tylko ten wpis, żaden inny. Jest ktoś mi to w stanie wytłumaczyć albo pokazac jak? Z góry dziękuję za każdą próbę pomocy. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 15:03 |