![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 0 Dołączył: 12.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam Was!
Dzisiaj zwracam się z prośbą dotycząca dodawania rekordow z automatyczna data i godziną oraz co najwazniejsze: - jak zrobic, aby pokazalo na stronie rekordy tylko te ktore maja mniej niz 7 dni, starszych niz 7 dni juz nie, - zeby pokazywalo ile wpisow bylo dzisiaj dodanych w formie np, [30] - jak zrobic zeby przy dodawaniu na stronie w formularzu danych automatycznie do bazy przypisala sie data wraz z godzina. Prosze o pomoc, wiele razy pisalem i nie zawiedliscie mnie, otrzymywalem odpowiednie porady, prosze i dzisiaj. Z gory dziekuje (nie krzyczec, dopiero sie ucze) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Podałem frazy, teraz poszukaj. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 0 Dołączył: 12.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
poszukalem, popytalem i mam
![]() rozwiazania, tylko prosze powiedziec czy nie ma w tym bledow: 1. z tygodnia mysql_query("SELECT * FROM `tab` WHERE UNIX_TIMESTAMP(`data`)>".strtotime("today -1 week")); 2. z dzisiaj mysql_query("SELECT * FROM `tab` WHERE UNIX_TIMESTAMP(`data`)>".strtotime("today 0:00")); 3. dodawanie z automatyczna data mysql_query("INSERT INTO `tab` SET `pole`='$zmienna', `data`=NOW()")); |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 1 Dołączył: 23.02.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
chyba nie ma, sprawdziles u siebie działa?
-------------------- dla reklamobiorcow, hull, strony
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 25 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
nie dziala wywolanie pokazujace liczbe dodanych dzisiaj wpisow..
macie jakies rozwiazanie? bede wdzieczny. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 855 Pomógł: 145 Dołączył: 17.07.2008 Skąd: High Memory Area Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1.
Kod SELECT * FROM tab WHERE data > CURDATE() - INTERVAL 1 WEEK; 2. Kod SELECT * FROM tab WHERE DATE(data) = CURDATE(); 3. Można tak jak zrobiłeś, ale wygodniej jest zdefiniować pole w tabeli jako TIMESTAMP DEFAULT CURRENT_TIMESTAMP Ten post edytował Mchl 1.07.2010, 15:25:45 |
|
|
![]()
|
|
A wiec po koleji, bo nadal mi nie dziala..:/
tabela w bazie danych:
kod dodajacy rekordy
wywolanie ktore ma pokazac wpisy z dnia dzisiejszego:
wyskakuje blad polaczenia, prosze o pomoc ostateczna ![]() Ten post edytował fiwus 1.07.2010, 20:08:14 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 20:47 |