Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Closed TopicStart new topic
> [TinyMCE] Usunięcie <p> przy pisaniu tekstu
tomsi
post 15.06.2010, 21:44:45
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (10%)
X----

Jak w TinyMCE usunąć znacznik <p>, który się dodaje standardowo na początku każdego tekstu?

Drugie pytanie moje jest takie jak zrobić żeby po wciśnięciu ENTER nie wstawiało się <p> tylko <br>? Wiem, że jak się naciśnie ENTER to jest <p>, a jak ENTER+SHIFT to <br>, ale ja nie chcę żeby tak było.

--------------------
Jeśli Ci pomogłem kliknij "Pomógł"
Jeśli Ty mi pomogłeś kliknę "Pomógł"
Go to the top of the page
+Quote Post
thek
post 15.06.2010, 22:33:45
Post #2

Grupa: Moderatorzy

Masz dostęp do google i dokumentacji TinyMCE na Wiki? Że niby nie? To jakim cudem tutaj napisałeś posta? smile.gif Bo akurat dokumentacja Twoje pytania rozwiązuje. A jeśli jesteś leniem to punkt 1.13 w FAQ dokumentacji.

Ja wiedziałem, że tam to jest, ale nie pamiętałem konkretnie gdzie.. Pytanie do google w stylu: tinymce paragraph i pierwszy temat... Albo patrzysz na link podany przez spocke, albo raptem całe 4 posty niżej, które to ustawienia konfiguracyjne są podane we wspomnianym 1.13 punkcie FAQ. Czy naprawdę z wszystkim trzeba lecieć na forum?
Powód edycji: [thek]: A za lenistwo - zamknięcie tematu :)

--------------------
Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
Go to the top of the page
+Quote Post

Closed TopicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 20.07.2025 - 06:02