![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 17.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki problem.
Posiadam darmowe konto 60free.ovh.org maksymalny dopuszczalny rozmiar pliku jaki można tam down/up-loadować to 5mb Na koncie postawiłem takie mini forum (dla kilku znajomych) na bazie PunBB. Po jakimś czasie główny plik Bazy danych SQL urósł samoistnie do rozmiarów 6.5mb okazało się że nie mam teraz możliwości nawet skopiowania go na dysk twardy, komunikat: ![]() napisałem do ovh.org, w jaki sposób mogę ten plik zapisać, dostałem odpowiedź: "moze byc ciezko, ale sproboj go spakowac za pomoca funkcji w PHP i wtedy sprawdz, czy dasz rade go pobrac" tylko niestety kompletnie nie mam pojęcia jak to zrobić ![]() proszę o pomoc. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Zrób tak jak Ci poradzili. Spakuj plik bazy. Tu masz manual funkcji dla kompresji ZIP -> http://php.net/manual/en/book.zip.php
-------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 17.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki, niestety gdybym wiedział jak to zrobić to bym tutaj nie pytał. Nie mam pojęcia o php
![]() plik bazy ma nazwę drok i nie ma żadnego rozszerzenia jak powinien wyglądać kod php? i jak to uruchomić? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 384 Pomógł: 13 Dołączył: 16.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
piszesz skrypt i poprostu uruchamiasz go jak strone internetowa. Zerknij na sample funkcji zip na manualu do ktorego link dostales. To niejest takie trudne.
Nazwe pliku wpisz bez rozszerzenia. W linuxie to normalne ze plik niema rozszerzenia. Ten post edytował Agape 15.06.2010, 07:36:13 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.07.2025 - 05:38 |