![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 0 Dołączył: 12.04.2002 Skąd: Żywiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moi drodzy, przewertowałem trochę literatury i nie bardzo wiem jak w najprostszy sposób - poprostu "stworzyć" plik php z dowolną zawartością.
Nie chodzi mi o zapisywanie do pliku istniejącego. Chcę stworzyć swój plik tekstowy, czy jakiś inny - nie używając fputs-ów i fwrite-ów ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 268 Pomógł: 0 Dołączył: -- Skąd: kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kup ksiazke: "sztyka robienia wszystkiego bez robienia niczego"
Jak chcesz zapisac cos do pliku bez jego zapisywania? fput i fwrite to jedyna metoda... Tylko przy czytaniu jest jeszcze file(). |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 602 Pomógł: 0 Dołączył: -- Skąd: W - WA -> GRO Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 456 Pomógł: 0 Dołączył: -- Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Kup ksiazke: "sztyka robienia wszystkiego bez robienia niczego"
Jak chcesz zapisac cos do pliku bez jego zapisywania? fput i fwrite to jedyna metoda... Tylko przy czytaniu jest jeszcze file(). ![]() ![]() a utworz plik przy uzyciu file() ! -------------------- pozdrawiam
CASTOR |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 268 Pomógł: 0 Dołączył: -- Skąd: kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat a utworz plik przy uzyciu file() !
No to mowie ze Cytat przy czytaniu a nie zapisywaniu?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 456 Pomógł: 0 Dołączył: -- Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Uuups :oops:
Ja zle to zrozumjalem :? Myslalem ze on przy czytaniu ksiazek ma zwrocic uwage na funkcje file() hehhehe ![]() ![]() ![]() -------------------- pozdrawiam
CASTOR |
|
|
![]()
|
|
Co do czytania jest jeszcze fscanf() w niektorych sytuacjach moze sie przydac...
![]() http://pl.php.net/manual/pl/function.fscanf.php (tez do czytania :oops: ) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.07.2025 - 10:50 |