![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 95 Pomógł: 7 Dołączył: 16.07.2007 Skąd: Gorzów Wielkopolski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, otóż zainteresowałem się wzorcem MVC w PHP, a dokładniej tymi przykładami: 1 oraz 2.
Mam pytanie, w jaki sposób zabezpieczyć możliwość stworzenia egzemplarza np PDO lub innej wcześniej zadeklarowanej, gdy użytkownik wpisze w adresie PDO etc? Ten post edytował Luneth 11.06.2010, 17:57:43 -------------------- "It's always darkest before the dawn." |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Jesli cie dobrze zrozumialem to poprzem routing wczytujesz tylko kontrolery modulow a nie wszystko :]
-------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
http://code.google.com/p/form-builider/ Moj blog |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 95 Pomógł: 7 Dołączył: 16.07.2007 Skąd: Gorzów Wielkopolski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Owszem, ale wcześniej mam request_once'em załadowane dwa pliki z dwoma klasami, klasy parsującej adres oraz klasę która ustanawia połączenie z mySQL używając PDO. A to przecież działa tak: metoda zwraca nazwę kontrolera do linijki: $moduł = new $router->getKontroler(); , a getKontroler() polega na znalezieniu jedynie wartości odp zmiennej i zwróceniu jej. Więc jak user wpisze sobie PDO czy Database (ta moja klasa) to się utworzy egzemplarz danej klasy. A funkcję __autoload mam zdefiniowaną tak, że się faktycznie ładują tylko pliki z określonego folderu
![]() -------------------- "It's always darkest before the dawn." |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Troche zamotales i ja nie rozumiem albo zle zaprojektowales aplikacje
![]() Pokaz jakis krotki kod:) -------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
http://code.google.com/p/form-builider/ Moj blog |
|
|
![]()
|
|
Kod index.php (proszę o lekkie potraktowanie, nie jest jakiś szczególnie wykończony, to eksperymentalne pisanie kodu jak na razie
![]()
Ten MainController.php zawiera klasę Controller, która działa u mnie jak klasa router w przykładach które podałem. EDIT: Ok, do metody kontrolera dodałem sprawdzanie czy plik o podanej nazwie istnieje w folderze Controllers ![]() Ten post edytował Luneth 11.06.2010, 19:41:18 -------------------- "It's always darkest before the dawn." |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 16:42 |