![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 294 Pomógł: 4 Dołączył: 19.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Właśnie piszę własne statystyki do swojego serwisu i napisałem już bardzo prostą funkcję, która wyciąga z adresu np. http://search.yahoo.com/search;_ylt=Aqjlw5...mp;fr=yfp-t-917 słowo "wyrażenie" bo takie ktoś wpisał w wyszukiwarce. Ok, wszystko było by fajnie ,tylko trzeba pobrać cały taki adres do naszego skryptu ? Gdy wpiszę taki link, jest wszystko OK, ale nie mogę za userów wsyzstkich tego wpisywać ![]() W jaki sposób sprawdzić z jakiej strony ( jeśli taka jest, jesli jej nie ma to albo wpisał sam adres albo z ulubionych ) on przeszedł do nas ? W tym przypadku z wyszukiwarki? Próbowałem, zmienną predefiniowaną HTTP_REFERER ale nie działa na wszystkich przeglądarkach, w javie document.refererr w ogóle nie wyświetla żadnej strony... Jakie są jeszcze możliwości, by za każdym razem wyświelały się w miare prawidłowe dane ? Nikt więcej nie spotkał się z tym problemem ? -------------------- ---
"kto pyta ten nie błądzi"... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 910 Pomógł: 44 Dołączył: 20.02.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 294 Pomógł: 4 Dołączył: 19.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Drugim sposobem
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- ---
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Nie w każdej przeglądarce śmiga, w Firefoxie nie, operze, IE i chrome już tak Użyta przeglądarka nie ma znaczenia; mają znaczenie ustawienia i niektóre firewalle. Mojego referera nie ujrzysz, a używam Opery. ![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Acha, no to nic z tym nie zrozbimy ( chyba że tak? ) to dziękuję za odpowiedzi
![]() ![]() -------------------- ---
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 18:21 |