![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 11.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam prośbę do was. Mam na dysku pliki które są szablonem. nie wiem jak te smarty podglądnąć. Zwykłe pliki html można zobaczyć w przeglądarce, php można pod krasnalem a jak można zobaczyć te złożoną strukturę smartów? Chciałbym zmienić tylko kilka grafik do tego potrzebuję tylko css i z tym sobie poradzę, ale muszę jakoś mieć graficzne przedstawieni tego kodu a nie wiem jak to zrobić. Próbowął znaleźć coś na forum al nie znalazłem, jeśli powielam temat proszę o linka do tematu. Dzięki. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale kodu czego? Smarty używają plików .tpl, w ktorych jest zwykły HTML.
-------------------- Google knows the answer...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 11.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak wiem, widziałem kod, ale muszę zmienić grafikę , jak zacznę zmieniać grafikę chciałbym widzieć zmiany jakie wprowadzam by nanosić poprawki. I chciałbym wiedziec jak mogę zobaczyć to co się zmieniło poza wgraniem plików ponownie na serwer.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Musisz sobie postawić serwer lokalny, Apache + PHP + MySQL. Możesz skorzystać z gotowych paczek, WAMP lub XAMPP.
-------------------- Google knows the answer...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 729 Pomógł: 346 Dołączył: 4.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To odpal sobie stronę na domowym serwerze np. xampp/bitnami/itp.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 21.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz to zrobić z Krasnalem. Potrzebujesz biblioteki Smarty. Tu masz informacje, jak je zainstalować.
|
|
|
![]()
|
|
Przepraszam mam zrobić tylko to co jest w tej linijce?
"Zainstaluj pliki bibliotek Smarty znajdujące się w katalogu /libs/ dystrybucji. Są to pliki PHP których NIE POWINENEŚ zmieniać. Są one wydzielone spośród wszystkich aplikacji i zostają zaktualizowane tylko wtedy kiedy zaktualizujesz nową wersje Smarty." czy całą resztęco jest poniżej w tym linku również? czy nie ma czegoś takiego co jest gotowe i gdzie są te smarty. tak bym zainstalował. Wrzucił tam cały katalog który mam i wszystko się cacy odpali? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 729 Pomógł: 346 Dołączył: 4.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Aby smarty ci działało wystarczy mieć skopiowane katalogi:
libs tu są pliki smarty templates (tu pliki tpl wkładasz) templates_c (stworzyć tu jest cache strony) -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.07.2025 - 10:29 |