![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 98 Pomógł: 0 Dołączył: 18.03.2008 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Mam problem z PHP i MySQL który dotyczy sesji i zmiennych.
Mam serwis którego zadaniem jest obsługa bazy danych. W skład bazy wchodzi parę tabel które stanowią relacje z jedną tabelą zbudowaną z 99 pól. Pola te są różnego typu. Odwołane do tej tabeli jest wtedy kiedy chcemy dodać osobę lub ją wyszukać. Może ktoś z Państwa miał podobny problem. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 275 Pomógł: 32 Dołączył: 17.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a gdzie jest problem?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
proszę o zapoznanie się z Temat: Jak poprawnie zada pytanie + przenoszę do przedszkola.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 98 Pomógł: 0 Dołączył: 18.03.2008 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Tabela moja wygląda następująco:
dCzlonka INT IdKola INT zwyczajny INT Nr_legitymacji CHAR(12) Data_przyjecia DATE Nazwisko CHAR(100) Imie CHAR(30) Data_ur DATE Miejsce_ur DATE Wiek INT Pesel CHAR(20) Plec INTEGER UNSIGNED Adr_staly CHAR(100) Adr_staly_kod CHAR(50) Adr_staly_miasto CHAR(100) Adr_czasowy CHAR(8) Adr_czasowy_miasto CHAR(100) Adr_koresp CHAR(100) Adr_koresp_kod CHAR(8) Adr_koresp_miasto CHAR(100) Tel_dom CHAR(50) Tel_praca CHAR(50) Tel_komorka CHAR(50) E_mail CHAR(50) Gmina INT Nauka_slownik INT Nauka_opis CHAR(50) Wyksztalcenie INT Zawod_wyuczony INT Tytul_naukowy INT Niep_stopien INT Niep_organ INT Niep_data_orzecz DATE Niep_stale INT Niep_data_badania DATE Niep_zmiany_orzeczenia CHAR(50) Niep_przyczyna INT Niep_przyczyna_opis CHAR(50) Niep_calkowita INT Niep_dodatkowa INT Niep_dod_stopien INT Niep_dod_stale INT Niep_dod_przyczyna INT Niep_dod_opis CHAR(50) Rodz_samotnie INT Rodz_niewidome INT Rodz_malzonek INT Rodz_dziecko INT Rodz_matka INT Rodz_ojciec INT Rodz_rodzenstwo INT Rodz_inni INT Rodz_opis CHAR(50) Rodz_dps INT Rodz_ddp INT Rodz_wtz INT Rodz_inne INT Utrz_praca INT Utrz_wylacznie_praca INT Utrz_praca_miejsce CHAR(255) Utrz_praca_instyt INT Utrz_praca_pzn INT Utrz_praca_sn INT Utrz_praca_ogolnoinw INT Utrz_praca_zpch INT Utrz_praca_pryw INT Utrz_praca_wlasny INT Utrz_praca_roln INT Utrz_praca_inne INT Utrz_praca_zawod INT Utrz_praca_wymiar INT Utrz_emerytura INT Utrz_renta INTEGER UNSIGNED Utrz_socjalna INT Utrz_zasilek INT Utrz_alimenty INT Utrz_rodzina INT Utrz_inne INT Utrz_opis CHAR(100) Opieka INT Opieka_nazwisko CHAR(100) Opieka_imie CHAR(50) Opieka_adres CHAR(255) Opieka_telefon CHAR(50) Ustanie_data DATE Ustanie_przyczyna CHAR(50)) Wprowadzil CHAR(50) Data_wprowadzenia DATE Modyfikowal CHAR(50) Data_modyfikacji DATE Aktywnosc INT Zwolniony INT Gen_Nauka_opis INT Gen_Niep_dod_opis INT Gen_Niep_przyczyna_opis INT Gen_Niep_zmiany_orzeczenia INT Gen_Rodz_opis INT Gen_Ustanie_przyczyna INT Gen_Utrz_opis INT Archiwalny INT Uwagi_Ogolne CHAR(100) Chciałem ją podzielić na 5 tabel ale niestety ni mogę, nie pozwolono. Dane w jednym rekordzie dotyczą jednej osoby i mają być wprowadzone za jednym razem. Pomyślałem, może źle myślę aby wykorzystać zmienną sesyjną. Zmiennej tek przypisywać informacje z 5 stron. Na końcu dokonać zapisu do bazy. Nie wiem czy dobrze myślę tak jak wspominałem. Nie stosowałem w php jeszcze tablic w innych językach stosowało się tablice która była zbudowana z wielu zmiennych różnego typu. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 275 Pomógł: 32 Dołączył: 17.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mozesz na kolejnych podstronach robic ukryte inputy z wartosciami.. tylko pamietaj zeby potem zwalidowac je jeszcze raz..
|
|
|
![]()
|
|
Jak można na kolejnych podstronach robić ukryte inputy z wartościami i jak potem zwalidowac
|
|
|
![]()
|
|
fajnie przepisales pytanie..
walidację jakąkolwiek robisz? najprosciej cos takiego (przy generowaniu drugiej podstrony):
a jak robisz walidacje to będziesz wiedział o co chodzi.. a tak w ogóle ja osobiście nie mam nic do trzymania danych w sesji ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.07.2025 - 13:35 |