![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 118 Pomógł: 4 Dołączył: 3.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
właśnie zacząłem korzystać z ADOdb i natrafiłem na problem. Gdy pobieram dane z bazy zaczyna wywalać krzaczki. Meta jest uzupełniona o kodowanie utf, plik zapisany w utf, baza w utf, jednak są krzaczki. Zaczeło się to od kiedy zacząłem przerabiać skrypt pod ADOdb. Ktoś miał taki problem? Mogę liczyć na pomoc? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 287 Pomógł: 10 Dołączył: 22.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zapisz plik w kodowaniu UTF-8 Bez BOM
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 118 Pomógł: 4 Dołączył: 3.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 287 Pomógł: 10 Dołączył: 22.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To kilka pomysłów, jak nie pomogą to nie mam pojęcia co masz źle.
- Sprawdź kodowanie strony, przed zapytaniem użyj - Zmień kodowanie tabeli i bazy na `utf_polish_ci` - Sprawdź czy w danej kolumnie nie są wpisane krzaczki, moze być tak, że masz wszystko dobrze ale krzaczki zostały ze starego kodowania - Użyj przed zapytaniem
PS: Widze się trochę spóźniłem :-) Ten post edytował Matimor 1.05.2010, 12:07:33 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Dam pomógł, gdybym nie zgadł, to byś mi pomógł. A jak klikne to może się komuś przydać.
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 19:12 |