![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 6.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam pytanie czy można zrealizować takie coś, że mam przypuszczalnie narysowany jakiś kwadracik, naciskam na jakaś część jego i tworzy się(rysuje) kropka(jakieś kolo małe) i gdy najdę na nią i nacisnę mogę ją przesunąć, czy da się to zrealizować przy użyciu php? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 108 Pomógł: 0 Dołączył: 23.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moze nie jestem znawca ale takieopcje przesuwania elementow realizuje AJAX lub java
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 6.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale mi chodzi czy da się z wykorzystaniem php lub php plus jakiś inny język np css, jakieś połączenie
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 108 Pomógł: 0 Dołączył: 23.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mowie nie jestem ekspertem w dziedzinie php ale na zadna animacje w php bym nie liczyl jak juz to mozna polaczyc php i flasha lub ajaxa aby cos takiego stworzyc
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
PHP jest językiem wykonywanym po stronie serwera, więc nie ma takiej możliwości. Technologie AJAX, JavaScript, ew. nowości w postaci HTML5...
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 226 Pomógł: 23 Dołączył: 2.10.2007 Skąd: Słupsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
na razie na html5 bym nie liczył, bo póki co to bodajże Opera i Chrome obsługują
![]() PHP owszem, da rade, czemu nie, ale pamiętaj że za każdym takim kliknięciem na obrazku i narysowaniu czegoś będzie trzeba przeładować stronę ![]() @DerekDX ![]() -------------------- banan wszyscy.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 13:09 |