![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 174 Pomógł: 0 Dołączył: 24.04.2009 Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Cześć. Mam mały problem. Chcę odpalić niemałą pętlę. Chciałbym jednak w każdej chwili móc ją zatrzymać. Wyłączenie skryptu powoduje dalsze jego działanie "w tle" przez kilka minut (ustawiam limit czasu wykonywania skryptu na 0). Czy jest możliwość zatrzymania skryptu w inny sposób? Oczywiście exit() tutaj nie pomoże...
-------------------- Zapraszam na www.ciekawatechnika.com
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 429 Pomógł: 195 Dołączył: 6.10.2008 Skąd: Kraków/Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- O! Zimniok :P
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 174 Pomógł: 0 Dołączył: 24.04.2009 Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Z break również próbowałem, bez skutku. Poniżej zamieszczam skrypt na którym testuje czy działa jak należy.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 142 Pomógł: 28 Dołączył: 7.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a gdzie ustawiany jest $_GET['stop'] ?
poza tym możnaby $_GET['stop'] == 'no' ustawić jako warunek while, wówczas if/else wewnątrz jest nie potrzebny Ten post edytował tomm 17.04.2010, 14:06:18 |
|
|
![]()
|
|
$_GET STOP wysyłam do przeglądarki po odpaleniu skryptu. Ten się zatrzymuje ale nadal działa "w tle". Jak napisałem - jest to przykładowy skrypt (sprawdzający działanie zatrzymywania) więc oszczędź sobie i mi wychwytywania jego "błędów".
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 142 Pomógł: 28 Dołączył: 7.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
kolego sympatyczny pytam w jakiej sytuacji ma sie skrypt zatrzymać, jak widzisz nawet twoj przykładowy skrypt jest nie logiczny
|
|
|
![]()
|
|
Napisałem, że chcę wykonać dużą pętlę a więc możesz się domyślić, że jest to odpowiednik 1==1 w przykładowym skrypcie.
Po prostu chcę mieć przycisk na stronie aby zatrzymać skrypt (pętlę) np. z innej zakładki. Już sobie poradziłem (z pomocą pliku txt). -------------------- Zapraszam na www.ciekawatechnika.com
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 15:04 |