![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 301 Pomógł: 25 Dołączył: 15.07.2007 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ciężko mi było zatytułować temat w kilku słowach. Tak więc: Czy da się sprawdzić wewnątrz tworzonego obiektu jaki obiekt go wywołał i czy w ogóle jest wywoływany z wnętrza jakiegoś obiektu (dokładniej to chcę sprawdzić czy obiekt przez który jest wywołany dziedziczy po danej klasie). Mam takie rozwiązanie:
Gdyby nie obejście użyte w klasie D to wszystko by było ok ale takie coś pozwala obejść zabezpieczenie. Czy da się w jakiś sposób sprawdzić skąd została wywołana dana metoda? -------------------- Tutaj miał być jakiś mądry tekst. Miał być... No ale jest głupi tekst.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 301 Pomógł: 25 Dołączył: 15.07.2007 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to samo robi
Chodzi o to że chciałbym zrobić to bez przekazywania $this jeżeli to możliwe bo można podstawić
Co nie powinno być dopuszczalne. Chcę aby instancję danej klasy można było pobierać tylko z klas które dziedziczą po zdefiniowanej klasie (w moim przykładzie klasie A). -------------------- Tutaj miał być jakiś mądry tekst. Miał być... No ale jest głupi tekst.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Teraz dopiero zrozumiałem o co Ci chodzi.
1) Chyba jedynie debug_backtrace pozwoli Ci coś takiego osiągnąć 2) Ale po co robić takie paskudne rzeczy? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 18:37 |