![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 22.03.2010 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam, mam pewien formularz wczytujący dane na baze MYSQL, żadnych błedów nie mam. Problem polega na tym, że wszystko oprócz pola "age" się nie wczytuje do bazy.
rejestracja.php
connect.php
Kod tabeli 'players'
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W linii 4 zamiast and użyj &&, ponieważ oba te operatory działają inaczej. Poza tym samo sprawdzenie isset($_POST['konto']) nie wystarcza, bo jeśli nie wypełnimy odpowiedniego pola w formularzu, to $_POST['konto'] i tak będzie ustawione (isset zwróci true). W zamian możemy użyć !empty($_POST['konto']). To samo tyczy się pola password i password2 oraz odpowiednich indeksów w tablicy $_POST ($_POST['password'] i $_POST['password2']). Twój kod w obecnej postaci umożliwia dodawanie do bazy użytkowników bez nazwy i hasła. Zastosuj zmiany, a powinno być w porządku.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 22.03.2010 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Przerobiłem tak jak mówiłeś i to nic nie dało :/ Niby wszystko jest w porządku Name i Password się wpisuje do tablicy a age nie :/ Ten post edytował wilku002 11.04.2010, 16:26:10 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Problem polega na tym, że wszystko oprócz pola "age" się nie wczytuje do bazy. Chyba problem polega na tym, że wartość pola age nie jest zapisywana w tabeli bazy danych, a wszystko inne jest. W linii 15 umieść i powinno działać. A błędów Ci nie wyświetla, bo masz wyłączone wyświetlanie i raportowanie błędów. Aby je włączyć dodaj na początku kod Wtedy będą Ci się wszystkie błędy wyświetlać. Na przyszłość zapoznaj się z tematem Jak poprawnie zadać pytanie. Pozdrawiam Ten post edytował mortus 11.04.2010, 16:44:09 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 19:40 |