![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 726 Pomógł: 20 Dołączył: 8.12.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Siema, mam dlinka (z serii najtańszy) z wifi.
Pytanie czy od nadmiernego zakurzenia, może być problem następujący: W czasie pobierania danych nagle download się zatrzymuje, jak da się pauze i wznów to (nie zawsze) odcina się i ciągnie dalej. Jest to jeszcze bardziej wkurzające na jołtubie gdzie mi się film zatrzymuje i nie chce cisnąć dalej. Nie jest to problem w lapspie, bo dzieje się to na wszystkich w domu. Występuje od jakiegoś czasu z nasilającą się częstotliwością. (łącze od UPC 8Mb). Na to że może to być od kurzu wpadłem wczoraj, ale wolę zapytać bo może ktoś z was już się z tym borykał zanim zacznę go czyścić rozkręcać == nadmiarowe elementy po złożeniu ponownym ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Fale wifi raczej przez kurz przejdą, więc kurz chyba odpada. Spróbuj połączyć się przez kabelek i sprawdź czy dalej jest tak samo. Może to być wirus (?). A jak nie to router do naprawy/wymiany.
-------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 6 Dołączył: 22.10.2007 Skąd: /dev/null Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Obstawiam że powodem jest d-link. Niestety, te najtańsze routery potrafią przysporzyć sporo problemów. Jedyne co można zazwyczaj zrobić to zresetować (wyjąć wtyczkę z gniazdka i włożyć ponownie), ale jeżeli sytuacja się powtarza to można go wyrzucić do kosza i kupić prawdziwy router np. linksysa.
Ten post edytował morgan 2.04.2010, 11:26:43 -------------------- Zobacz i pośmiej sie na ifixed.it
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 387 Pomógł: 273 Dołączył: 18.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podłącz komputer bezpośrednio do łącza i zobacz czy problem nadal występuje. Jeżeli nie uda Ci się go powtórzyć (a jesteś niemalże w 100% pewny, że w tym czasie przy routerze by wystąpił) kup sobie coś solidniejszego
![]() -------------------- XMPP: l0ud@chrome.pl
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 6 Dołączył: 22.10.2007 Skąd: /dev/null Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wrt54gl polecam, mam dokladnie ten sam model i tez mam tomato, Zawieszanie nie istnieje. -------------------- Zobacz i pośmiej sie na ifixed.it
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 812 Pomógł: 117 Dołączył: 2.12.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Fale wifi raczej przez kurz przejdą, więc kurz chyba odpada. Spróbuj połączyć się przez kabelek i sprawdź czy dalej jest tak samo. Może to być wirus (?). A jak nie to router do naprawy/wymiany. Spora ilość kurzu utrudnia dobry obieg powietrza więc nie jest to wykluczone. Urządzenie może się nadmiernie nagrzewać. Sam od niedawna miałem podobny problem z modemem Thomson ST536, jednak po wyciągnięciu go z obudowy problemy znikneły. Wcześniej modem pracował nieprzerwanie blisko dwa lata. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 5.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja proponuję wymienić router na jakiegoś linksysa. Ja mam wrt54gl
-------------------- test iq - poznaj swój iloraz inteligencji 6,10 PLN
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 726 Pomógł: 20 Dołączył: 8.12.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No i wyczyszczenie pomogło ;P (albo reset ;P ).
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 18:43 |