![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 170 Pomógł: 11 Dołączył: 2.03.2008 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Cześć.
Na stronie http://immortal-fighters.pl/, na dole mają się znajdować 3 przewijarki. Póki co zrobiłem tylko jedną, ale każdy kto wejdzie ma od razu zużycie procesora bliskie 100%, oraz zacinanie całkowite. Robiłem już ze 3 zmiany, żeby odciążyć JS, a wszystko robić przez PHP. Teraz skrypt wygląda tak: Kod <script type="text/javascript"> window.addEvent('load', function(){ var total = 0; $$('#leftCont0 .contElement').each(function(el){ var img = new Asset.image(el.getFirst('a').getFirst('img').get('src')); total += img.height; }); $$('.leftCont').each(function(el){ var h = parseInt(el.get('id').substr(8)); el.setStyle('top', h * total); }); move.periodical(100, null, total); }); function move(num) { $$('.leftCont').each(function(el){ var act = el.getStyle('top'); var n = parseInt(act)+1; el.setStyle('top', n+"px"); if(parseInt(el.getStyle('top')) > 400) { el.setStyle('top', '-'+num+'px'); } }); } </script> Nawet gdyby to było w czystym JS, to b nic nie zmieniło. Robiłem to samo we flashu, i też zabijało procesor. Co jest? Czemu tak się dzieje? Teraz w skrypcie zmieniłem okres wywoływania z 10 milisekund, na 100. Przecież skrypt nie jest jakiś rozbudowany. Ma tylko zmieniać pozycję top i tyle. Czemu zabija? Pomocy. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 16:23 |