![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 0 Dołączył: 17.02.2010 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Wiem że to banalne pytanie ale o dziwo nigdzie nie mogłem znaleść konkretnej odpowiedzi. Jakim poleceniem wyświetlić obrazek? Tzn. pomiędzy znacznikami <?php ... ?> muszi to być. A tak wogule to chodzi aby gdy spełniony jest warunek, wyświetlał się obrazek:
pzodr. Ten post edytował deadmen4 26.03.2010, 21:38:51 -------------------- zmoderowano - waga i rozmiar
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 0 Dołączył: 17.02.2010 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeszcze takie pytanko. Jak zrobic aby 2 obrazki nakładały się na siebie. Bo jak poprostu wczytuje 2 obrazki to są obok siebie a jak zrobic by sie pokryly (jeden w tym samym miejscu co drugi)
-------------------- zmoderowano - waga i rozmiar
|
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
możesz je wy pozycjonować absolutnie.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Hmm... absolute przyłożyło do okna, a ponieważ mam to w divie to użyłem fixed. Tylko, że nie nachodziły na siebie.
Dla próby użyłem poprostu Relative, ale wiem, że to nie najlepszy sposób.
Moim celem jest stworzyc "pasek postępu" dlatego pierwszy obrazek to samo tło(z obramowaniem), a drugi to pasek w kolorze ma go wypełniać (dlatego określiłem szerokość, którą bede zmieniał). Mógłbym prosić o pomoc jak to najlepiej stworzyć... Spróbowałem tak: Ale jakoś nie chce działać :[ ![]() Potrafi ktoś pomóc? ? Mogę prosić o odpowiedź? Ten post edytował deadmen4 26.03.2010, 20:54:18 -------------------- zmoderowano - waga i rozmiar
|
|
|
![]()
|
|
skoro to ma być pasek postępu to może daj 2 divy , jeden w drugim .
#d1 pokazuje ile się jeszcze nie załadowało , powiedzmy że ma tło czerwone . #d2 to pasek postępu , ma tło niebieskie , zmieniasz mu tylko % width. A jeśli chodzi o nakładanie obrazków to obu nadaje position: absolute, za pomocą z-index określasz który ma być na górze , a dzięki 'left' i 'top' określasz ich położenie na stronie |
|
|
![]()
|
|
Dzięki. Troche popracowałem i wszystko działa. Tylko kurcze niemam za bardzo czym zrobić takiej grafiki, a odziwo nigdzie nie moge znaleść paska w dwóch plikach.
Macie może jakieś? Wymiary dowolne... -------------------- zmoderowano - waga i rozmiar
|
|
|
![]()
|
|
wygeneruj sobie w canvas jakiś gradient i daj go jako tło , ew ustaw zwykły background: blue; . Chyba że chcesz jakieś dziwne cuda, ale to już nie w tym temacie takie bajery.
|
|
|
![]()
|
|
Ok dzięki, poradziłem jakoś.
Nie chce zakładać nowego tematu więc tu zapytam: Jak zrobić by wyświetlaną liczbę wyświetlał tylko np. jedno miejsce po przecinku. Dodam że ta liczba to:
Kurde, szukałem ale jakoś nie chce dziłać nic... ;( -------------------- zmoderowano - waga i rozmiar
|
|
|
![]()
|
|
zobacz number_format
|
|
|
![]()
|
|
Hmmm.... Ta funkcja tylko zmieni format wyświetlania, a nie OBETNIE liczby. Poprostu mam liczbę (zmienną), która czasem jest np. 45 , a czasem 69.21548456
I poprostu ma wyświetlać tylko 69.2 Jak liczba jest całkowita to może obojętnie czy pokaże 45 czy 45.0 Ma ktoś jakichś pomysł? ![]() ? OK. ![]()
-------------------- zmoderowano - waga i rozmiar
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 16:04 |