![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 23.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
jest mój pierwszy post na tym forum wiec może zacznę od tego iz zajmuje sie grafiką i nawet stworzyłem strone z videotutrialami do photoshopa ale wygląda strona bardzo nędznie (sami zobaczcie http://tutoriale.dbv.pl ) na gotowcu itd ogólnie jak chodzi o wyglad to porażka postawiłem na jakoś moich filmów ale zaczynam odczuwać potrzebę żeby zrobić konkretną stronek na płatnym serwerze i to juz nei z gotowców tylko samemu no oki z grafa sobie poradzę I mam takie pytanie CZY trzeba pierwsze opanować htmla żeby się brać za php bo wiem ze sa razem powiązane ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 429 Pomógł: 195 Dołączył: 6.10.2008 Skąd: Kraków/Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Właściwie to tak - trzeba najpierw się nauczyć HTML. Chyba że chcesz wdrążać jakieś algorytmy matematyczne ;P Chociaż i to trzeba obrobić. Ale skoro piszesz stronę to nie ma wyjścia ;P
http://www.kurshtml.boo.pl/ Ten post edytował MateuszScirka 23.03.2010, 20:42:08 -------------------- O! Zimniok :P
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 729 Pomógł: 346 Dołączył: 4.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W podstawowym stopniu na 100% powinieneś opanować html, ba dobrze by było gdybyś go opanował nawet w nieco większym stopniu.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 163 Pomógł: 10 Dołączył: 9.11.2007 Skąd: Goleniów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W moim przypadku było trochę inaczej ze najpierw opanowałem PHP potem html teraz wszystko co pisze to przechodzi 5 razy przez validator ale gdybym zaczął na odwrót to bez wątpienia bym szybciej załapał php
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 226 Pomógł: 23 Dołączył: 2.10.2007 Skąd: Słupsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja nie wiem co ma w ogóle PHP do HTMLa i nauka jednego do nauki drugiego. To tak jakbyś musiał umieć jeździć na rowerze, żeby skoczyć ze spadochronem ;/
-------------------- banan wszyscy.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 19:38 |