![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 99 Pomógł: 9 Dołączył: 9.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie, mam taką prośbę, zamierzam się zacząć uczyć AJAX'a, ponieważ jest bardzo przydatny i fajnie wygląda
![]() Napisałem funkcję w PHP na generowanie tabliczki mnożenia np. da efekt
I tu pojawia się prośba, chcę zrobić 2 inputy/buttony + i -, które będą regulowały ilość kolumn/wierszy. Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć jak zacząć? Albo raczej od czego, jak to się pisze, czy coś? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 5 Dołączył: 3.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Polecam do tego jQuery
pobierz jQuery, dodaj do layoutu a następnie przyjmując że <div id="tablica"> zawiera tablicę z wynikami, plik tablica.php zawiera kod PHP który to 'obrabia' a ajax wywyłujesz po aktywowaniu <input type="button" id="plus" value="x"> to kod JS może wyglądać tak: Kod $("#plus").click(function () {
$.ajax({ type: "POST", url: '/tablica.php', data: $("#plus").val(), success: function(msg){ $('#tablica').html(msg); } }) }); Ten post edytował melkor1984 23.03.2010, 09:14:30 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 99 Pomógł: 9 Dołączył: 9.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok, poradziłem sobie zupełnie innym sposobem
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 19:47 |