![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 118 Pomógł: 0 Dołączył: 14.02.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Nie wiem dlaczego ale na pewnym serwerze - którego muszę używać - dziwnie zachowują się linki. Otóż taki link:
Kod content.php?akcja=informacje&gallery=
jest inaczej interpretowany niż ten: Kod content.php?akcja=informacje
Dlaczego? U mnie na localnym serwerze działa dobrze... Problem pojawił się równocześnie z włączeniem przez Admina biblioteki GL2. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 196 Pomógł: 0 Dołączył: 29.04.2002 Skąd: jesteś? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
moze serwer interpretuje to w taki sposob:
1 link: wartosc zmiennej gallery jest '' 2 link wogole nie ma zmiennej gallery moze to powoduje ze zachowuje sie inaczej. choc nie wiem na czym polega innosc... piszcie troche szczegolowiej -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 118 Pomógł: 0 Dołączył: 14.02.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Ale jak to ominąć? I dlaczego się tak dzieje?
Jest coś takiego. Jeśli w adresie np. Kod content.php?akcja=informacje&gallery=
ostatnia zmienna jest pusta, to wszystkie zmienne nie są przyjmowane przez serwer. Jeśli będzie odwrotnie: Kod content.php?gallery=&akcja=informacje
Wszystko działa... dlaczego?? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 196 Pomógł: 0 Dołączył: 29.04.2002 Skąd: jesteś? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a nie mozesz pokazac fragmentu kodu, ktory to odczytuje?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator serwera Grupa: Developerzy Postów: 521 Pomógł: 13 Dołączył: 2.04.2004 Skąd: 52°24' N 16°56' E Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja mialem podobny problem tez mi wywalalo ostrzezenie ze nie jest zdefiniowana zmienna ktora w zasadzie powinna byc zadeklarowana w adresie ale niestety nie byla i wtedy wpadlem na pomysl aby napisac skrypt ktory pobieral by naglowek alba zmienna z tego naglowka i jak jej nie ma to dopisywal i sprawdzal czy zgadza sie ona z mozliwymi wartosciami np id="sg, kg" gdzie sg to strona glowna a kg ksiega gosci
![]() ![]() [php:1:c893abe1d3]<?php $wid=$_GET['id']; $zmienne=array("sg","sz","pa","of"); if (empty($_GET['id'])){ Header('Location: ?id=sg'); }elseif (!(isset($_GET['id']))){ Header('Location: ?id=sg'); }elseif (!in_array($wid, $zmienne)){ Header('Location: ?id=sg'); }else { } ?>[/php:1:c893abe1d3] Nie wiem czy dokladnie o to ci chodzi ale moze analizujac ten skrypt wpadniesz na jakies rozwiazanie ![]() ![]() [php:1:c893abe1d3]<?php $wid=$_GET['id']; $zmienne=array("sg","sz","pa","of"); if (empty($_GET['id'])){ Header('Location: ?id=sg'); }elseif (!(isset($_GET['id']))){ Header('Location: ?id=sg'); }elseif (!in_array($wid, $zmienne)){ Header('Location: ?id=sg'); }elseif (in_array($wid, $zmienne)){ }else { Header('Location: ?id=sg'); } ?>[/php:1:c893abe1d3] Moze to cos pomoze ![]() -------------------- Środowisko: Gentoo 2008.0 | Apache | PHP5 | PostgreSQL | MySQL | Postfix
Workstation: Gentoo 2008.0 | Firefox Thomas Alva Edison: "Aby coś wynaleźć wystarczy odrobina wyobraźni i sterta złomu ..." Odpowiedź na każde pytanie typu "Jak ...": "Nie da się, to nie PostgreSQL" |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 16:21 |