![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 208 Pomógł: 3 Dołączył: 13.07.2009 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szukam już kilka minut na forum i u wujka Google tego tematu,
ale cos mi nie idzie ;/ Chodzi o to, że chce zrobić coś takiego:
LUB
Jest to kawałek wygenerowanego przez program AllWebMenus skryptu menu hosyzontalnego (jeden z głównych odnośników) I nie działa ;/ Jak zamienię skrypt <script language=\"php\">echo \"$location index.php\"; </script> na http://127.0.0.1/index.php lub index.php to działa bez problemu, ale to mnie nie ratuje ;/ Pomóżcie Błagam ![]() -------------------- Prywatna koncepcja pasji - SprawdzAuto.info
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
A ten plik JS jest w ogóle parsowany przez PHP?
Trochę zagmatwałeś; nie podałeś struktury oraz tego, jak jest wstawione. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 24.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pewnie skrypt chciałeś zapisać jako JS, gdzie parser po prostu nie szuka kodu PHP.
Masz 3 rozwiązania: 1. W kodzie strony głównej dodać po prostu wyświetlenie tego kodu. Plik strony głównej musi mieć rozszerzenie .php 2. Umieścić w kodzie strony <script type="skryptjs.php"></script> A skrypt umieścić w pliku PHP. 3. Dodać do pliku .htaccess umieszczonego w głównym katalogu na serwerze taki kod: Kod RemoveHandler. js
AddType application / x-httpd-php. js -------------------- [PHP + JS]Rozbudowany licznik odwiedzin by Fastman92
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 208 Pomógł: 3 Dołączył: 13.07.2009 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
2. Umieścić w kodzie strony <script type="skryptjs.php"></script> type? nie src? myślałem że typem określa się np. text/php czy text/javascript a nie ścieżkę dostępową do pliku... jesteś pewien? -------------------- Prywatna koncepcja pasji - SprawdzAuto.info
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 24.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sorry, mój błąd, pisałem szybko posta i nie zauważyłem błędu.
Kod <script type="text/javascript" src="skryptjs.php"></script> Ten kod jest poprawny. -------------------- [PHP + JS]Rozbudowany licznik odwiedzin by Fastman92
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.07.2025 - 01:50 |