![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 4.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Napisałem skrypt wykorzystujący prosty system szablonów (zamiana zmiennej z szablonu za pomocą str_replace()), który z założenia miał wyświetlać formularz tylko przy pierwszym wyświetleniu strony. Jednak po wysłaniu formularza tablica POST pozostaje pusta w związku z czym ponownie wyświetlany jest formularz. Być morze jest błąd gdzieś w skrypcie ale jeżeli jest gdzieś opisany lepszy sposób na rozwiązanie problemu to proszę o linka.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 675 Pomógł: 286 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
spróbuj bez tego enctype="text/plain"
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 429 Pomógł: 195 Dołączył: 6.10.2008 Skąd: Kraków/Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a co bedzie jezeli zamiast
dasz
Ten post edytował MateuszScirka 4.03.2010, 20:19:38 -------------------- O! Zimniok :P
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A czy ta zmienna $strContent została gdzieś zainicjowana, np. jako pusty łańcuch znaków, bo operator .= łączy łańcuchy znaków. Na początek dopisz przed if-em
Jeśli to jest cały Twój skrypt, to powinien Ci błąd, albo ostrzeżenie wywalać. Żeby to sprawdzić, to możesz też na początku dopisać EDIT: Możesz też przed if-em wydrukować tablicę $_POST tak: Wtedy zobaczysz, czy zawiera ona jakieś dane. Ten post edytował mortus 4.03.2010, 20:34:17 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 4.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Paweł_W: usunięcie enctype="text/plain" w zupełności wystarczyło, wielkie dzięki!
mortus: próbowałem z inicjalizacją strContent i nic się nie zmieniało, próbowałem też print_r($_POST) na samym początku skryptu (dlatego wiedziałem ze $_POST jest pusty:) ) MateuszScirka: echo $_POST["ok"] w miejsce $strContent.='test' zepsuło by ideę całego skryptu, który dopiero na końcu ma generować odpowiedź Wszystkim dzięki za pomoc pzdr |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.07.2025 - 02:50 |