![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 108 Pomógł: 0 Dołączył: 2.10.2009 Skąd: bydgoszcz Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
mam taki kod:
<?php if(!$add_site) exit; ?> <META http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2"> <html> <head> <title> moj</title><center> <a href="index.php?go=glowna">glowna</a><br /> <a href="index.php?go=my">my</a><br /> <a href="index.php?go=wy">wy</a><br /> <a href="index.php?go=oni">oni</a><br /> </head> </html> problem w tym ze klikając na my na stronie głownej lub innej wyskakuje mi na strona główna a nie strona my?czemu? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 6 Dołączył: 9.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 675 Pomógł: 286 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm, a może powiesz mi dlaczego nie miała by się pokazać strona główna? przecież tu nie ma żadnego kodu sterującego...
tu masz przykład tego rozwiązania: http://forum.creamsoft.com.pl/index.php?na...pic&p=23712 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 108 Pomógł: 0 Dołączył: 2.10.2009 Skąd: bydgoszcz Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
mam cos takiego
<?php $go = $_GET['go']; if ($_GET[go]=='wydarzenia'){} { if(is_file("page/$go.html")) include "kontakt/$go.html"; else echo "<br />Nie ma takiej strony :-("; } else include "page/glowna.html"; i wyskakuje bład w lini gdzie jest else include "page/glowna.html"; |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co to jest $_GET[go]? Jak ten if jest zrobiony (nawiasy są nie tam gdzie trzeba i jest ich za dużo)? Jeśli używasz podwójnych cudzysłowów, to powinieneś to: "page/$go.html" zapisać tak: "page/{$go}.html". Popraw to i daj znać, co się dzieje.
EDIT: I taka mała prośba, używaj tagów bbcode do wklejania kodów. Ten post edytował mortus 4.03.2010, 20:44:41 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 6 Dołączył: 9.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam cos takiego <?php $go = $_GET['go']; if ($_GET[go]=='wydarzenia'){} { if(is_file("page/$go.html")) include "kontakt/$go.html"; else echo "<br />Nie ma takiej strony :-("; } else include "page/glowna.html"; i wyskakuje bład w lini gdzie jest else include "page/glowna.html"; ten nawias nie jest tam gdzie powinien acha jak dajesz else to też powinien być nawias Ten post edytował d3f3nd3r 4.03.2010, 20:51:37 |
|
|
![]()
|
|
Kod $this_var = " $go = $_GET['go']; if ($_GET[go]=='Wydarzenia') { if(is_file('page/$go.html')) include 'page/$go.html'; else echo "<br />Nie ma takiej strony :-("; } else include "page/glowna.html"; ""; zrobiłem tak i nadal nie ma takiej strony. Ten post edytował ciekawy30 4.03.2010, 20:58:47 |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
proszę po raz ostatni o bbcode inaczej zamknę.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To jeszcze w tym if-ie zmień $_GET[go] na $_GET['go'], albo na $go.
EDIT: Zamiana podwójnych cudzysłowów na pojedyncze apostrofy w taki sposób, jak Ty to zrobiłeś nic nie da. Powinno być: Ten post edytował mortus 4.03.2010, 20:59:21 |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
poprawiłem i teraz wyskakuje mi strona główna a nie wydarzenia
|
|
|
![]()
|
|
Warunek
mówi, że jeżeli zmienna $go przekazana do tablicy $_GET ma wartość 'wydarzenia', to wtedy wykonaj kod. A masz gdzieś link, który przekaże do $_GET zmienną $go o wartości 'wydarzenia'? Powinien on wyglądać tak i dopiero po kliknięciu w ten link warunek if jest spełniony. Po drugie już pisałem, że jeżeli używasz podwójnych cudzysłowów i chcesz w nich umieścić jakąś zmienną, to powinieneś w tym przypadku otoczyć ją nawiasami {} Zobacz do manuala php. EDIT: No i jeszcze pozostaje pytanie, w którym katalogu znajduję się plik wydarzenia.html? Ten post edytował mortus 4.03.2010, 21:52:20 |
|
|
![]()
|
|
plik index.php mam w katalogu strona a menu lewe w katalogu stona\include. mam link który przekaże do $get zmienna $go w pliku menu lewe.php
|
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
prosiłem o bbcode, bez odzewu - zamykam.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.07.2025 - 13:01 |