![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 6 Dołączył: 3.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam takie pytanie. Chciałbym zrobić skrypt dzięki ktoremu mogę spakować pliki/katalogi etc. Taka kopia bezpieczeństwa. W necie znalazlem taki kod (cześć kodu):
Wszystko pięknie i dziala, ale nie tak jakbym chcial. Otoż chcialbym aby spakowalo mi wszystkie pliki, katalogi etc z katalogu : C:/xampp/htdocs ($directory) ale zip ma sie zapisać w lokalizacji: C:/xampp/htdocs/kopia/ Skrypt niby się robi, ale nie ma pliku zip ![]() Czemu nie moge zapisac w pliku C:/xampp/htdocs/? Poniewaz ten folder nie jest ustawiony na zapis a tylko na odczyt, Dlatego chce zapisac do folderu kopia gdzie jest ustawiony zapis. Chyba, ze macie inne pomysly jak wykonac taka kopie. Dzieki za odpowiedz pozdro |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 748 Pomógł: 388 Dołączył: 21.08.2009 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
rozumiem, że testujesz to na swoim komputerze, a testowałeś to na serwerze? bo czasami niektóre funkcje nie działają na jakimś krasnalu czy wampie...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 6 Dołączył: 3.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak testuje na local ale tez na serwerze.
Takze tymi sciezkami nie do konca trzeba sie kierować, bo glownie chodzi o cala zasade tego skryptu. Pakuje folder a w innym zapisuje. Roznie robilem kombinowalem i nie wychodzi ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 16:56 |