![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 21.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam mam taki kodzik
pobieram se dane z flasza i zapisuje hasło i usera do pliku php jednak teraz moge to zrobic nawet z kompa swojego jak to zabezpieczyc i ograniczyc do tego samego katalogu informacje wypływaja z pliku admin.swf zawartego w index.html |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
.htaccess
-------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 72 Dołączył: 15.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdzaj na samym początku co masz w zmiennej $_SERVER['HTTP_REFERER'] - jeśli Twoja domena to jest ok, jeśli nie to odrzucasz.
-------------------- Nawet świnka może wejść na drzewo kiedy jest chwalona :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 21.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
deny from all
allow from 123.456.789.000 TAKI ZROBIŁEM plik.htaccess tylko ze zamiast numeru potrzebujeadres aktualnej domeny(to jest cms taki mały) allow fron "moja domena"-np to samo sie dotyczy jak sprawdzic aktualna $_SERVER['HTTP_REFERER'] to znaczy jak w obu przytpadkach odczytacdomene uzytkownika cmsa i wpisac do .htaccess orac porownac z $_SERVER['HTTP_REFERER'] sory ale zauwazyłem ze mam problemy z pełna edycja nie pokazuje sie karetka i pisze mi cąły czas od poczatku gdzy chce edytowac macie to samo czy tylko ja Ten post edytował awariat 28.02.2010, 14:00:24 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 2 Dołączył: 14.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdzaj na samym początku co masz w zmiennej $_SERVER['HTTP_REFERER'] - jeśli Twoja domena to jest ok, jeśli nie to odrzucasz. $_SERVER['HTTP_REFERER'] jest bez sesnu, bo można to łatwo obejść:
|
|
|
![]()
|
|
dzieki za odpowiedz ale ze jako nie wiem na jakiej domenie bedzie moj katalog bo to mały cms wiec pytanie było
$domena= tu co wpisac by odczytac aktualna domene na ktorej jest moj katalog wtedy bym se zrobił if ($domena){ i tu moj kod } nie jest to prostsze? tylko nie wiem czy bezpieczniejsze? php nie jest moja mocna strona grzebie sobie w as ale niestety (stety bo tez to jednak lubie) musze cos pogrzebac w php itp Ten post edytował awariat 28.02.2010, 17:54:01 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 5 Dołączył: 22.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz jeszcze odpalić php jako cgi w bashu.
Po prostu napisz php nazwa_skrptu. Umieść go w niepublicznym katalogu i gitara |
|
|
![]()
|
|
"Możesz jeszcze odpalić php jako cgi w bashu."- chodzi o to ze klienci kopiuja se pliki na serwer i nic juz nie kombuinuja (jak cms - w sumie to jest cms)
mam pliki index.html index.swf- ktory jest w index.html savepass.php param.php z flasza ma biec informacja postem do savephp ktory zaopisuje w param.php i save.php ma reagowac tylko na dane z flasza w tym katalogu a nie z zewn!!! to jest takie trudne by sie działo wszystko w obrebie katalogu? ![]() probuje poustawiac chmody i działaja ale wtedy nie mam dostepu publicznego do flasha- moze zle ustawiam te chmody poza tym jakbyscie powiedzieli mi jak odczytac w php domene w jakiej znajduje sie ten plik php to bym mogł wykorzystac wasz pomysł powyzszy z porownaniem zmiennych we flaszu mozna odczytac domene w jakiej flasz sie znajduje wiec czemu nie w php . Nie moge wykorzystac tej z flasza bo kazdy moze przypisac se ta zmienna i wysłac z innego flasza (np ja z mojego kompa) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 20:37 |