![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 25.02.2010 Skąd: Elbląg Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
A więc do rzeczy. Mam problem ze skryptem. A więc tak, piszę klasę (pseudo) "bazy danych" na plikach. Mam jedną metodę:
Stałą definiuję na samym początku pliku: CHMOD`y na plik mails.txt ustawione na 777 (żebym nie miał wątpliwości co do tego). Występuje błąd: Kod Warning: fopen(mails.txt) [function.fopen]: failed to open stream: Permission denied in /home/krzysiek/server/public_html/mailing/index.php on line 55 Linia 55 - Co najlepsze, gdy ten kod umieszczę nie w klasie, a bezpośrednio w kodzie (nie wiem jak to nazwać) to wszystko działa. Oczywiście zmieniam zmienną $this -> file No więc pytanie brzmi: Jak to naprawić? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Ekhm, a ten wskaźnik w ogóle istnieje? -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 25.02.2010 Skąd: Elbląg Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, istnieje (jako tablica oczywiście).
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Ale możesz mi powiedzieć, co te linijki mają robić? Bo jedną otwierasz plik, drugą robisz co innego, może pokaż cały kod klasy, a nie tylko urywek?
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
No ok, cały kod pliku:
Wiem, że cud programistyczny to nie jest ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 590 Pomógł: 185 Dołączył: 19.04.2006 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przydałby Ci się tutek o plikach tekstowych:
http://www.forumweb.pl/viewtopic.php?t=39103 Cytat Co najlepsze, gdy ten kod umieszczę nie w klasie, a bezpośrednio w kodzie (nie wiem jak to nazwać) to wszystko działa - no ja też nie wiem, ale czy hermetyzacja nie obejmuje stałych?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 12:52 |