![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 24.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Tworzę sobie tak rekreacyjnie stronkę na lekcje informatyki, ot taki trening JSa i skryptów PHP. Zapraszam do jej odwiedzenia (zamaskowałem adres, żeby nie był indeksowany w Google ![]() Na czym polega problem? Po kliknięciu na "pokaż/ukryj kod" strona się wydłuża w pionie, jest większa od okna przeglądarki, a w związku z czym po prawej stronie pojawia się suwak. Niestety suwak powoduje małe przesunięcie się strony w poziomie. Przyznacie, że nie wygląda to zbyt estetycznie. Czy jest jakiś sposób, aby strona pozostawała na swoim miejscu? Ten post edytował RufusFCB 19.02.2010, 12:38:12 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Opera 10.5: nie mam tego problemu?
Cytat Czy jest jakiś sposób, aby strona pozostawała na swoim miejscu? overflow: show dla body? Strzelam trochę w ciemno. ![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 24.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Miałeś chyba na myśli:
overflow: scroll No niby działa, ale teraz pasek widoczny jest cały czas - nawet gdy strona mieści się w oknie ![]() Ten post edytował RufusFCB 18.02.2010, 23:39:27 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
U mnie w FF wszytko ok.
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
U mnie w FF wszytko ok. U mnie w 3.6 nie. http://www.youtube.com/watch?v=Gv5Q6Iy-67o Niby taki drobiazg, ale strasznie mnie denerwuje... Jak nic się nie da zrobić, to po prostu zostawię tego overflowa. Korzystając z okazji, że zajrzało tu kilku ekspertów od php, mam następującą prośbę. Moglibyście mi zaproponować jakieś ćwiczonka z php, javascriptu? Chodzi mi tutaj o jakieś pomysły na skrypty, które będę mógł stworzyć mając podstawową wiedzę. Do głowy przychodzą mi jedynie algorytmy matematyczne, które już kiedyś przerabiałem w C++, same banały. Może znacie jakąś stronkę z ćwiczeniami... z dużą ilością, tak żebym miał co robić przez ferie ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
No co Ty, też mam FF3.6 i wszystko OK. Po prostu używasz takiej rozdzielczości, przy której nie ma paska przewijania do czasu, kiedy strona jest na tyle krótka, by go nie potrzebować. Spróbuj wymusić pasek przewijania:
Kod html { overflow: scroll; }
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 17:04 |