![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 11.11.2008 Skąd: Czestochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich.
Ponieważ jestem dość zielony w sprawach php, mam problem z kodem do rejestracji Proces rejestracji działa prawidłowo ale 2 pętle -if- nie chcą działać pierwsza ma zwracać błąd że jedno z pól zostało nie wypełnione druga wysyła zapytanie do bazy i zwraca komunikat o błędzie - że dany użytkownik już istnieje w bazie niestety nie wiem co może być źle jeśli wyśle pusty szablon rejestracji to kieruje mnie że rejestracja została ukończona - w bazie mam pusty wpis jeśli wyśle szablon z powtarzającym się adresem E-mail to kieruje mnie że rejestracja została ukończona - ale nie mam żadnego wpisu w bazie sql
Proszę o pomoc bo nie potrafie sobie poradzić z tą rejestracją ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 461 Pomógł: 32 Dołączył: 17.09.2003 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
drogi kolego same wywołanie header niestety nie wystarcza. Funkcja ta służy do ustawiania informacji o nagłówku wysyłanym do przeglądarki, nie powoduje jednak przerwania działania aplikacji. Dlatego też jeśli używasz header location to musiałbyś po tym dać wywołanie die(); Jeśli dalej będziesz miał problemy, pytaj śmiało. Pozdrawiam serdecznie, Łukasz |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 11.11.2008 Skąd: Czestochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zgadza się
Wszystko teraz ładnie działa W życiu bym się nie domyslił że tak to ma wygladać a właśnie... a jeśli tak dodać else pod koniec funkcji if to rozumiem że polecenie die już nie było potrzebne? Pozdrawiam i dziękuje za pomoc |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 20:01 |