![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 0 Dołączył: 12.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
chciałem aby na rozwijanej liście domyślnie ustawiana była pozycja wyciągnięta z bazy danych. Wiem że można zrobić to statycznie poprzez selected, ale nie mogę wymyślić żadnego rozwiązania w PHP. Przedstawię jeszcze przykład aby to lepiej wyjaśnić. Lista: I jeśli w bazie będzie "fr" to aby lista wyglądała tak: Wystarczy tylko jeśli ktoś naprowadzi mnie na jakieś rozwiązanie. Z góry dziękuje za pomoc. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Na forum jest sporo wątków na ten temat, choćby ten
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 18 Dołączył: 12.04.2009 Skąd: Rypin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Albo jak wolisz to zrób sobie ifami jak kto woli... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 6.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przykład, który być może rozwiąże twój problem:
źródło -------------------- Projektowanie stron Łódź, skrypty oraz grafika, a także dobry katalog stron.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 127 Pomógł: 32 Dołączył: 8.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chyba najbardziej eleganckie rozwiązanie (bez switcha na 50 linijek:D):
Ten post edytował altruista2 18.02.2010, 00:05:34 -------------------- Jeśli Ci pomogłem kliknij pomógł. W ten sposób temat zaświeci się na żółto i użytkownicy którzy pomagają nie będą musieli niepotrzebnie klikać. Dziękuję.
"Pomaganie" |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 10:26 |