![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 4.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
dawno mnie nie było, sesja i te sprawy ![]() by the way... Czy jest możliwość zupdate'owania danych nie posiadając informacji o nazwie kolumn w danej tabeli? szukam czegoś na wzór
tyle ze update... zeby byla mozliwosc wpisania wszystkich danych po kolei, np w nawiasie... jeśli nie ma takiej opcji.... jak pobrać nazwy kolumn w tabeli?? pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 702 Pomógł: 65 Dołączył: 16.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nazwy tabel możesz wyciągnąć osobnyp pytaniem do SQL przed pytaniem dokonującym INSERT rekordów
planujesz blind enj SQL ![]() -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 4.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 678 Pomógł: 124 Dołączył: 26.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, ponieważ prawdopodobnie masz zamiar naruszyć bądź całkowicie usunąć strukturę czyjejś strony, a pomaganie ci w tym jest niemoralne. Dodatkowo możesz poszukiwać informacji, które posłużą ci do własnych celów np. maile do SPAM'u co z kolei jest łamaniem prawa. Ot co!
-------------------- Napisane z palca! <- to tak dla lansu ;)
FancyStudio.pl - Tworzenie Stron WWW w Oparciu o XHTML, CSS, JS, PHP i MySQL. Mój blog :: Portfolio Fotograficzne Igora Biedrawy |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 729 Pomógł: 346 Dołączył: 4.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ja mam takie pytanko czy filtrowanie danych + mysl_real_escape_string jest wystarczającą metodą chroniącą przed sql_injection?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 2 Dołączył: 15.02.2009 Skąd: Racibórz/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Odpowiadając na pytanie, nazwy kolumn możesz pobrać przez DESCRIBE, tylko nie wiem jak to się zachowuje po przejściu przez mysql_fetch_array()
![]() -------------------- ![]() Griwes' Homepage | eWorld | Moje wypociny | LastFM Profile |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 16:04 |